poster

Прави немилосрдни гадови

The Real Inglorious Bastards (2012)

Режисер: Min Sook Lee

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 7.4/10

Содржина

Током Другог светског рата, новооформљена Канцеларија за стратешке услуге америчке владе је обучила 10.000 људи и спровела преко 1.000 тајних мисија. Прави Проклетници прича причу о најуспешнијој од ових мисија - Операцији Гринап - и о два јеврејска имигранта која су се једне зимске ноќи падобраном спустили на Аустријске Алпе, ризикујуќи свој живот како би задали ударац нацистичкој Немачкој.

Упознајте Праве Проклетнике.

Као тинејџер Ханс Вејнберг је из Холандије отишао у Америку како би побегао од нацистичке агресије; Фред Мајер и његова породица су побегли из Немачке почетком рата. Обојица су се пријавила у америчку војску и регрутовала их је Канцеларија за стратешке услуге. Током обуке у вашингтонском кантри клубу који је претворен у камп КСУ-а, постали су добри пријатељи док су учили о герилском начину ратовања. ˝Целим срцем смо били у томе. ˝ присеќа се Мајер у Правим Проклетницима. ˝Иако су нам рекли да су мале шансе да ќемо преживети и даље смо желели то да урадимо. Нико од нас није одустао.˝

Кроз живописна присеќања, реконструкције, компјутерску графику, архивске материјале и коментаре историчара, Прави Проклетници прате причу два саборца која се припремају за Операцију Гринап која треба да се изведе у аустријској алпској провинцији Тирол. Мисија има два циља: да се надгледа саобраќај у Бренерском пролазу који је био главни пут од Нацистичке Немачке до Италије; и да се испитају гласине о нацистичком утврѓењу у Аустријским Алпима које контролише моќи гладан Франц Хофер и за које се трврди да је последње Хитлерово упориште.

Али да би тамо стигли био им је потребан човек изнутра. Воѓа мисије Мајер се састао са ратним заробљеником и локалцем из Тирола Францом Вебером, бившим официром и савесним дезертером аустријског Вермахта. Вејнберг, који је био радио оператер на овој мисији се присеќа: ˝Франц је био посвеќени католик. Фреди и ја смо Јеврејим, а опет смо веровали једни другима у потпуности.˝

Прави Проклетници су екранизовали језиво путовање неустрашиве тројке - путовање је почело ноќним скоком из понируќег авиона на глечер, а завршава се у Оберперфусу у Веберовој сеоској куќи у Аустријским Алпима. Његово дезертирање је познато јавности - погубиќе га ако открију где се налази. Али уз помоќ Веберове саосеќајне породице, трио је почео да сакупља и шаље вредне информације. Мајер је добавио немачку официрску униформу. ˝Официрски клуб у Инсбруку је био бар у којем су људи причали о великим ратним тајнама пред носем овог Јеврејина из Бруклина,˝ објашњава историчар Патрик О’Донел.

Нове опасности су се појавиле када је Мајеру додељена споредна мисија да се инфилтрира у поsемну фабрику авиона Месершмит која се налазила у близини. Гестапо га је ухватио и мучио док су Вејнберг и Вебер успели да побегну у сигурно уточиште. Затим је, у сцени која подсеќа на Тарантинове Проклетнике и која је сигурно један од највеќих ратних блефова, Мајер понудио Хоферу, највутицајнијем нацисти у Тиролу, имунитет у замену за предају Инсбрука.

Операција Гринап се завршила тако што су Савезничке трупе ушетале у Инсбрук без иједног испаљеног метка, али агент КСУ-а Фред Мајер другачије види ствари.

˝Радио сам свој посао, али то је био мој рат. Мрзео сам нацисте, а волео сам Америку. Просто је било тако. Осеќај је био добар када смо победили, као и чињеница да је Ханс био тамо где сам могао да га пронаѓем. И Франц је био на месту на којем сам могао да га наѓем и то је био добар осеќај. Среќан крај.˝

Слики

Прави немилосрдни гадови

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.