Emisija o vinu, vinarima, vinarijama.
Stihovi o vinu: "Vino je teklo, nama je reklo: Pijte me, pijte, dobri junaci! Mene će biti, a vas biti neće; ali će biti ko će me piti." Narodna epsko-lirska poezija "Laž uz vino ne pribiva, jer istinu uvek otkriva. Zato stara reč valjade, u vinu se zna čeljade." Milan Bogović, pesnik "Rujno se vino toči i pije, Od kako se zlatni mesec nebom kreće, I ne znam zašto ga ljudi prodaju, Kad ništa bolje kupiti neće!" Omar Hajam, filozof, pesnik, matematičar.
Rekli su o vinu: "Vino je stvar, na čudesan namenjena ljudima, da se primenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama." - Hipokrat, antički lekar koji se smatra ocem medicine "Vino raduje srce čoveka, a radost je majka svih vrlina." - Volfgang fon Gete "Starost je dobra samo u četiri slučaja: staro drvo najbolje gori, staro vino je najbolje piće, starim prijateljima se najviše veruje, a stari pisci najbolje čitaju!" - Frensis Bekon "Ne poznavati ukus vina, isto je što i ne videti boje. Život treba videti i sa te strane. Inače, ostajete polučovek kojega samo govor izdvaja od niza vrsta sisara." Tin Ujević, pesnik i boem.

Ishte në kanal:

RTS Kolo  

REKOMANDIMET
  • Put do robne marke

    image
    Emisija posvećena proizvođačima domaćih proizvoda.
  • Od kafane do kafane

    image
    "Od kafane do kafane" je emisija posvećena najboljim kafanama u Srbiji.
  • Të Hash e Të Pish (2013)

    image
    Topao i zabavan serijal koji vodi popularni kuvar nagrađen Mišlenovom zvezdom, Mišel Ru Mlađi. Njegovu strast za hranom i pićem oživljava kroz njegove prelepe...
  • 13h15 le samedi (2007)

    image
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.