Vlerësimi i përdoruesit: 10/10

SEZONI: 1

EPISODI: 4

PëRMBLEDHJE

Laureat Nagrade za životno djelo "Viktor Kovačić", koju dodjeljuje Udruženje hrvatskih arhitekata, u 2014. godini je arhitekt Dragomir Maji Vlahović. Riječ je o osebujnom autoru koji se na hrvatskoj arhitektonskoj sceni afirmirao nizom obiteljskih kuća, spajajući funkcionalizam moderne arhitekture s postmodernističkim tendencijama te japanskom prostornom koncepcijom. Njegova je pedagoška predanost i posvećenost studentima na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu ostavila znatan trag na generacije "Zagrebačke škole arhitekture". Uz profesora Dragomira Majija Vlahovića o njegovu opusu, na primjerima Indigo plave, Monokromne te Crne kuće, kao i auri "učitelja", govore arhitekti Ivana Ergić i Luka Korlaet s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Krešimir Damjanović, dobitnik prestižne nagrade Shinkenchiku u Japanu.
Urednica serije za HRT: Tanja Kanceljak

Fotot

Točka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitektura

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Religijski program

    image
    Pratite zanimljivije sadržaje koji nastoje približiti vjerovanja, duhovnost i kulturu naroda, koji vijekovima žive na prostoru Balkana.
  • Vendi më i nxehtë në tokë (2009)

    image
    A two part series exploring the Danakil Desert in Northern Ethiopia - officially the hottest place on Earth.
  • Zapis o selu

    image
  • Consomag (1995)

    image
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.