poster

Романо Болковиќ - 1 на 1: Франк Ј. Гаффнеy Јр.

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

Ток-шоу | хрватска

Содржина

Франк Ј. Гаффнеy Јр. је амерички политичар, аутор, колумнист, познат по служењу у Реагановој администрацији и водству Центра за сигурносну политику (ЦСП). Студирао је на свеучилиштима Георгетоwн и Јохнс Хопкинс, а политичку каријеру започео је 1970-их као помоќник демократског сенатора Хенрyја М. Јацксона. За вријеме Реагана био је помоќник министра обране за меѓународна питања сигурности. Оснивач је и предсједник Центра за сигурносну политику у Wасхингтону. Центар је непрофитна, нестраначка образовна корпорација, основана 1988. Под Гаффнеyевим водством меѓународно је препознат као извор правовремених и дубинских анализа вањских и обрамбених политика САД-а. Франк Гаффнеy је и садашњи извршни предсједник четвртог ЦПД-а (Цоммиттее оф Пресент Дангер) у повијести САД-а, америчке вањскополитичке интересне групације. Писао је колумне за Тхе Wасхингтон Тимес и Јеwисх Wорлд Ревиеw.
Разговарамо о импеацхменту, истрази за опозив предсједника Доналда Трумпа, о изгледима за други мандат, процјени првога мандата, приоритетима данашње унутарње политике САД-а, појави "социјалистичких" идеја у САД-у, у којој су мјери кандидати који заступају такве идеје озбиљна политичка пријетња Доналду Трумпу, што види као вањску пријетњу САД-у, што је ЦПД и која му је сврха. Бит ќе ријечи и о позицијама САД-а у Африци, о односима САД-а и Русије за Трумповог мандата, о Уједињеном Краљевству након бреxита те о бившим социјалистичким земљама средње и источне Еуропе.

Автор: Romano Bolković
Уредник: Slavica Babić

Слики

Романо Болковиќ - 1 на 1: Франк Ј. Гаффнеy Јр.Романо Болковиќ - 1 на 1: Франк Ј. Гаффнеy Јр.Романо Болковиќ - 1 на 1: Франк Ј. Гаффнеy Јр.Романо Болковиќ - 1 на 1: Франк Ј. Гаффнеy Јр.Романо Болковиќ - 1 на 1: Франк Ј. Гаффнеy Јр.Романо Болковиќ - 1 на 1: Франк Ј. Гаффнеy Јр.Романо Болковиќ - 1 на 1: Франк Ј. Гаффнеy Јр.Романо Болковиќ - 1 на 1: Франк Ј. Гаффнеy Јр.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.