Содржина

Више од стотину младих старости у4 општине Јабланичког округа добило је ових дана средства за започињање или унапреѓење сопственог посла. Реч је о пројекту "Радимо за бољу будуќност деце" вредном 67 милиона динара који подржава кабинет министарке задужене за демографију и популациону политику. О ефектима ових мера, извештава Светлана Паниќ Цониќ.
Какве су перспективе и какав је живот младих у селима Суво грло и Бање у општини Србица. Место где се окупљају и друже је средња техничка школа. Срби запослени у привременим органима управљања у Србици годинама покушавају да обезбеде средства да се изгради хала или спортски терен где би деца могла да се баве спортом. На терену Ратко Бечки.
На Факултету инжењерских наука у Крагујевцу додељују се се "Златни индекси" генерацији која је је факултет уписала пре пола века. На том факултету школовао се кадар, најпре за потребе Заставе, Фијата, а сада Сименса. Извештава Невенка Дјелиќ.
Театар Христа Ботев из Димитровграда обележава 130 година од оснивања. Ансамбл игра представе на бугарском, српском и дијалекту. У току је и Балкан театар фест на коме учествује 8 позоришта из Србије и Бугарске.
Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета
Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку
Уредници емисије: Љиљана Ивановиќ и Дане Илиќ
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевиќ

Слики

Ово је СрбијаОво је Србија

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Connect the World (2010)

    image
    Цоннецт тхе Wорлд водеќи је програм вијести и актуалних догаѓања.
  • Регионални дневник

    image
    У овој информативној емисији редовити је прилог регионална временска прогноза за сутра и за цијелу Хрватску за сљедеќе дане у сажетом облику, с метеоролошким...
  • Протекција

    image
    Сатирично - хумористичка емисија која се бави коментарисањем важних догаѓаја у БиХ и РС. Циљ емисије није да било кога увреди или понизи, наша једина намера је...
  • Ore 14

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.