Оценка на корисникот: 7/10
(3 гласови)

епизода: 6 - документарна серија

Содржина

Почетком деведесетих година прошлог стољеќа текстилна индустрија у Хрватској запошљавала је више од 120.000 људи. Данас их у њој ради тек мало више од 20.000.
Неки од најпознатијих хрватских текстилних и модних брендова, попут Каменског, Наде Димиќ, ДТР-а, Меѓимурске трикотаже, Далматинке, Вартекса, или су потпуно нестали с тржишта или животаре унутар стечајева и предстечајних нагодби.
Унаточ кризи индустрије, Текстилно-технолошки факултет у Загребу и даље школује текстилне дизајнере. Они у правилу каријеру започињу у кројачким мануфактурама, у настојању да успоставе властити бренд.
Успјешних прича о сурадњи младих креатора и индустрије, на жалост, још увијек је мало.
Анамарија Краљ из Чаковца и Мирјам Крајина из Хрватског Лесковца студентице су Текстилно-технолошког факултета у Загребу. Раде под именом Краљ&Крајина.
Своју колекцију су спремале више од три мјесеца, а колекција се састоји од 15 модела инспирираних Смаугом, ликом змаја из филма Хобит.
У "Најдужем дану" пратимо њихове задње припреме пред ревију на најважнијем хрватском тједну моде, Фасхион.хр-у, који посјети више од 5.000 гледатеља и прати око 200 акредитираних новинара из цијеле земље.

Сцеарист: ,

Слики

Најдужи дан: Модне дизајнерицеНајдужи дан: Модне дизајнерицеНајдужи дан: Модне дизајнерицеНајдужи дан: Модне дизајнерицеНајдужи дан: Модне дизајнерице

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Згоде и незгоде приликом парења (2021)

    image
    Filmed in 22 counties, it follows 80 unique species on how they pursue a mate, from the beginning of the courtship to how they overcome enormous obstacles in the...
  • Глобална Хрватска (2018)

    image
    О улози медија у изградњи демократског друштва често се ломе копља. Големо је њихово значење у кризним ситуацијама попут ове узроковане пандемијом коронавируса....
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
  • Тиагов Балкан

    image
    Тијаго Фереира је због љубави дошао у Србију из Бразила. Иако та љубав није потрајала, пронашао је две нове - љубав свог новог живота и љубав према Балкану. Овај...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.