poster

Цхристопхер Цолумбус

Christopher Columbus (1985)

Драма, Историски | Италија, САД, Франција, Западна Германија

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

епизода: 5

Содржина

Три тједна послије, Колумбо одлази куќи на Нини заједно с посадом и неколико Индијанаца. На путу угледа Пинту како плови према Шпањолској. Мартину Пинзону је нареѓено да преда наѓено злато Краљевској ризници и да ослободи четири заробљене Индијанке, што он невољко и учини. Сусрет двојице капетана кратког је вијека. Долази олуја и готово преврне Нину и раздвоји двије каравеле. Лоше вријеме и јаки вјетрови, који су се наставили, на крају су присилили Колумба да се врати у Лисабон гдје га је краљ Иван овога пута великодушно дочекао и послушао све о новооткривеним земљама које би могле бити његове. 15. ожујка 1493. Нина напокон стиже у луку Палос. Мартин Пинзон, који се надао да ќе стиќи први и преузети сву славу, упловљава неколико сати послије и на своје чуѓење угледа Нину и капетана у луци. Колумбо се поновно састаје с Беатриз и одлази на суд гдје гомила дочекује својег јунака и диви се његовим трофејима. Шест мјесеци послије, Колумбо креќе на друго путовање, овога пута са 17 бродова и 1200 људи, а уз њега је и његов најоштрији критичар отац Линарес којег је краљица послала да покрсти Индијанце. Долазе до Навидада и запрепасте се кад угледају утврду у пепелу и мртве шпањолске војнике. Сломљени Колумбо оснива нови град Исабеллу у част краљице и свих оних који су умрли.Колумбо се поновно сусреќе с Гуацанабом који је покушао обранити Шпањолце од непријатељских племена које су опљачкали грамзиви Еуропљани. Проблеми су сада свугдје завладали јер Шпањолци су похлепни, непослушни и распали су се на више скупина. Осим тога, многи од њих су болесни и на рубу смрти. Кад Бартоломеј доведе нову флоту, Колумбо га остави у Исабелли и отплови у Шпањолску како би обранио своју част на суду на којем га отац Линарес и остали његови непријатељи, који су заплијенили каравелу и вратили се куќи, веќ навелико клевеќу.

Слики

Christopher Columbo 01Christopher Columbo 02Christopher Columbo 03Christopher Columbo 04

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Јадници (2018)

    image
    Телевизијска адаптација класичног романа Виктора Хугоа. Серија прати животе и меѓусобне односе неколико француских ликова у двадесетогодишњем периоду раног 19....
  • Истраге ваздухопловних несреќа (2003)

    image
    Авионске несреќе приказује ову и друге приче о невероватним опстанцима и срцепарајуќим катастрофама неких од најтрагичнијих инцидената у историји авијације.
  • Плачот на виолината (2007)

    image
    Хусеин Кенан е чувствителен и талентиран музичар кој се обидува да ја надмине болката која животот му ја нанел. Неговото детство е обележано со самоубиството на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.