Оценка на корисникот: 5.5/10
(2 гласови)

сезона: 1

епизода: 4

Содржина

Пред Југославенским тајним службама су четири велике акције.
Стрпљиво припреманом акцијом у клопку је најприје пао четнички воѓа Дража Михаиловиќ. Издао га је најближи сурадник.
У Хрватску је убачено 19 герилских скупина с циљем рушења комунизма. Спектакуларном акцијом, Удба их је све похватала. У акцији кодног имена "10. травањ", односно "Гвардијан", прсте је имала и британска обавјештајна служба, а герилце је издао суборац, усташки часник, Љубо Милош. Веќина "Кавранове скупине" убијена је тијеком исљеѓивања или стријељана. Ријетки преживјели касније тврде да су потписивали све што се од њих тражило, јер да таква мучења нитко не може издржати.
Министар унутарњих послова НДХ Мате Фрковиќ три пута је избјегао сигурну смрт. Једни ќе реќи да је имао среќе, а други, праводобну информацију.
За усташким поглавником Антом Павелиќем Југославенске тајне службе трагале су од самог краја 2. свјетског рата. Атентат је извршен тек крајем педесетих.
Редатељ играних сцена: Силвио Јесенковиќ
Адаптација играних сцена: Андреј Рора
Синопсис: Обрад Косовац
Производња: Интермедиа група за ХТВ, 2012.

Слики

Југославенске тајне службе: Клопка за герилцеЈугославенске тајне службе: Клопка за герилцеЈугославенске тајне службе: Клопка за герилцеЈугославенске тајне службе: Клопка за герилцеЈугославенске тајне службе: Клопка за герилцеЈугославенске тајне службе: Клопка за герилце

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Истраге ваздухопловних несреќа (2003)

    image
    Авионске несреќе приказује ову и друге приче о невероватним опстанцима и срцепарајуќим катастрофама неких од најтрагичнијих инцидената у историји авијације.
  • Civilizations (2018)

    image
    Nine-part series telling the story of art from the dawn of human history to the present day, for the first time on a global scale. It is now nearly half a century...
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Тарих

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.