poster

Олујни свијет: серија за дјецу

Stormworld (2009)

Hаучна фантастика | Австралија, Канада

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
Оценка на корисникот: 10/10

епизода: 1 - серија за дјецу

Содржина

Ванцоувер, Цанада. Приликом боравка на новом броду својег оца, Јасон и његов најбољи пријатељ Лее увучени су у вртлог необичних летеќих кукаца. Наѓу се у Олујном свијету.
Олујни свијет паралелни је свемир у којем завршавају олупине из многих свијетова - људи и предмети стижу наизглед насумично и без разлога. Не преживе сви пријелаз.
То је свијет с три сунца, свијет дивљих обала и олуја које изобличују ум. Питка је вода драгоцјена. Количина хране је ограничена.
Дјечаке спасе Флис и њезин педантни пратитељ Огее. Флис има склепани брод/подморницу Олујни јахач, једно од ријетких употребљивих пловила у Олујном свијету те невољко понуди одвести ову двојицу најновијих дошљака у Насеље. Тамо Wеролда и њезина мала заједница покушавају изградити цивилизацију и увести ред док се боре против природних сила и стрвинара попут Банде на летеќим моторима које предводи Гол Хати.
Флис, Лее и Јасон упадају у разне динамичне пустоловине, баш какве су и олује које бјесне Олујним свијетом. Како се прича развија, Огее падне у руке Банди, Аркодијци нападну Насеље, а наши се јунаци морају борити с крвожедним алгама, зубатим јегуљама те избјегавати опасне олујне бодеже који могу преврнути Олујног јахача и послати брод на дно оцеана.
У Насељу долази до подјела и сукоба; пљачкашких похода Банде; иде се у потрагу за Флисиним несталим оцем; а ту је и примамљива легенда о Отоку.
Прича укључује ликове који обухваќају одлучне и самосталне Аркодијце, загонетног Кхелиоза Поморца, младога свјетионичара Тофа те пријетворног Макyна који кује планове да преузме Насеље.
Но у животима Јасона, Лееја и готово свих других у Насељу једна је константа: потрага за повратком куќи.

Ова аустралско-канадска пустоловна серија за дјецу од 26 епизода снимана је на локацијама у Wаннерооу и Броомеу у савезној држави Сјеверној Аустралији, Сингапуру и Ванцоуверу у Канади.

ЖИВОТ У НОВОМ СВИЈЕТУ

"Олујни свијет" је прича о странцима у страној земљи. Било да су се тамо затекли случајно или можда вољом неке необичне силе, сви становници Олујног свијета су дошљаци - људи из многих свијетова у многим свемирима, који су се изненада нашли насукани у овом свијету бескрајних оцеана, голих отока, смртоносних олуја и убојитих чудовишта из морских дубина.
То је мјесто на којем придошлице креќу испочетка, само с оним што су носили на себи, држали у руци или у чему су допутовали кад су слетјели у Олујни свијет. Преживљавање је први - а за неке и једини - императив. Сви смишљају своје стратегије.
Чланови Банде су пљачкаши и стрвинари. Управљају својим летеќим моторима на соларни погон и узимају оно што требају од других - но увијек остављају довољно да би се могли вратити у нове пљачке.
Загонетни Кхелиоз Поморац је вук самотњак који сакупља информације и остатке којима тргује. Свима жели бити од помоќи, али нитко у њега нема повјерења.
Флис, млада дјевојка са Земље, такоѓер је самотњак, но њезини су разлози друкчији. Она тражи свог оца који је доспио у Олујни свијет с њом, али су се касније раздвојили у олуји. С временом схвати да је и други требају - те да и она треба њих.
Wеролда је основала Насеље - заједницу на обали једног од веќих отока. Привукла је шарену скупину дошљака из различитих свјетова. Покушава изградити друштво са структурама и тежњама осмишљенима да побољшају опќе добро. С друге стране, Аркодијци су у Олујни свијет дошли у скупини и њима је увијек приоритет њихова заједница и обитељ.
Управо најновији дошљак, Јасон, готово интуитивно схваќа кључне видове овог необичног свијета. Премда Јасон испрва тражи начин да се врати куќи, полако и болно увиѓа да би Олујни свијет могао постати његов дом. Вјеројатно није случајно што Јасон и његов најбољи пријатељ Лее уносе хумор и неозбиљност у заједницу коју притишќу Wеролдини озбиљни напори и сталне опасности Олујног свијета. Јасонов лик одликују оптимизам и неуништиви занос који значе да он представља будуќност. Он је једина особа која од Олујног свијета може створити заједницу која је дотад представљала само скупину бродоломаца.
---

1. епизода:

Јасон и Лее одлазе се провозати новим бродом Пумом Јасонова тате. На пучини код Ванцоувера угледају чудан вртложасти облак. Дечке одједном окруже велики летеќи кукци, Пума се заврти и све утоне у мрак. Дјечаци се ускоро пробуде у свијету у којем постоје три сунца и чудна морска биќа. Ствар се додатно погорша кад Банда на летеќим моторима украде Пуму остављајуќи дјечаке насред оцеана. Приближава се олуја. Флис и Огее спасе Јасона и Лееја и одведу их на Флисину склепану подморницу звану Олујни јахач. Затим Флис најновије дошљаке упозна с основним чињеницама о животу у Олујном свијету. Подука постане још узбудљивија кад друштво стане на оток да узме воду, али открива да су Аркодијци били бржи па имају право на воду. Слиједи окршај који дјецу присили да се врате на Олујног јахача. Дјечаке шокира размјена ватре. Док зубате јегуље куцкају по вјетробрану подморнице, Флис лаконски слегне раменима: "Све у свему, прилично миран дан у Олујном свијету."

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Духовите на Морган Сити (2019)

    image
    Након вала необичних и необјашњивих случајева у Морган Цитyју у Лоуисиани, градоначелник и шеф полиције ангажирају стручњаке за паранормално како би им помогли.
  • Ла Бреа (2021)

    image
    Огромна вртача отворила се у Лос Анѓелесу и раздвојила породицу. Мајка и син раздвојени су од оца и ќерке.
  • Министарство времена (2015)

    image
    "Министарство времена" је једна независна и тајна владина организација која директно одговара премијеру. Само још краљ и неколицина особа уопште знају за њу....
  • Аутоцеста изванземаљаца (2019)

    image
    Низ недавних опажања УФО-а Цхуцка Зукоwског и његов тим одводи у Миссоури, гдје се у Пиедмонту 1973. године догодио инцидент са свјетлима. Је ли се повијест понавља?
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.