Приче из мочваре: Чари мочваре

Tales from the Wetland (2018)

Документарец | Тајланд

Оценка на корисникот: 8/10

сезона: 1

епизода: 1 - The Charm of a Wetland

Содржина

Ова изнимна документарна серија наглашава важност мочварних подручја као непроцјењивих станишта великог мноштва разноврсних чаробних биљних и животињских врста, као и извора прехране, начина зараде за живот те дома за мјесно становништво. У заједници биљака и животиња, на овим мочварним земљиштима живи дух равнице. Жива биќа створена су тако да њихове физиолошке одлике као дуљина кљуна, облик крила и дуљина ногу одреѓују и начин те подручја на којем се хране. Због тога у мочварама свака животињска врста има посебну важност. Гдје год живи каква птица, она игра важну улогу у одржавању еколошке равнотеже у овоме големом дому натопљеном водом. Истражите с нама свијет мочвара, рај крилатих биќа!
Ова епизода доноси причу о различитим облицима живота који се успијевају одржати у мочварним подручјима. Водом натопљено подручје у којему расту разноврсне биљне врсте припрема се за долазак аутохтоних и миграторних врста из свих дијелова свијета. Баш као и ријеке што вјечно теку, ове птице имају разлог за своје путовање. Свако ново годишње доба доноси спектакуларне призоре игара измеѓу различитих врста.

Слики

Приче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочвареПриче из мочваре

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
  • ТВ фељтон

    image
  • Australia with Julia Bradbury (2019)

    image
    Julia sets off to discover Australia's extraordinary story. Traveling from the heart of Australia's red desert to the edge of the continent she discovers bustling...
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.