епизода: 8

Содржина

Џелаледдину је сумњиво како се Кутлу Бике коју је послао Неџмуддину Кубри појавила изненада страга дуќана. Кутлу Бике објашњава како је отета и Џелаледдин јој жели вјеровати. Он доводи у двор Хасанову породицу и суочава их с Хасаном. Хасан признаје да је био уцијењен и да су тражили да оклевеќе Туркан-хатун. Чувши то, султан Алаеддин одлази да ослободи Туркан-хатун из њених одаја, али она је веќ одавно напустила двор. Туркан-хатун шаље изасланика обавјештавајуќи да због потворе у коју је повјеровао султан, почиње граѓански рат. Једини начин да се овај рат заустави јесте да он затражи опрост од ње пред војском. Султан Алаеддин не прихвата тај услов и шаље своје писмо по Узлаг-шаху. Како је однио то писмо Туркан-хатун, Узлаг-шах тако и остаје на њеној страни, јер су сви војни команданти, изузевши Тимур Мелика, стали уз Туркан-хатун.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Mehmed: Fetihler Sultani (2024)

    image
    The lives of Fatih Sultan Mehmed and Eyüp el Ansari.
  • Легенде Сарајева

    image
    Документарни серијал о повијести Сарајева
  • ТВ календар

    image
    Сазнајте годишњице значајних догаѓаја као и датуме роѓења и смрти значајних личности које су обиљежиле ток светске историје.
  • Тајните на нацистичката воена машина (2019)

    image
    Познати ратни повјесничар Јамес Холланд истражује четири главна подручја њемачких оружаних сукоба тијеком Другог свјетског рата: зрак, копно, море и оружје....
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.