poster

Ово је филозофија: Предсократовци

This is Philosophy (2020)

Документарец | Шпанија

Оценка на корисникот: 10/10

сезона: 1

епизода: 1 - The Pre-Socratics

Содржина

Документарна серија нас води кроз повијест филозофије. Поближе ќемо се упознати с повијести западне мисли и с филозофијом старих Грка, Децартеса и светог Аугустина, да споменемо само неке.
У античкој се Грчкој из жеље за знањем родила филозофија. Филозофи познати као предсократовци постављали су питање које је и данас без одговора: како је могуќе да се ствари мијењају и истодобно остају исте? Талес, Анаксимен, Анаксимандар и Питагора, сви су они покушали одговорити на то питање. Покушали су и Хераклит, бранитељ промјене, и Парменид, који је тврдио да биќе остаје исто, а промјена је пука илузија. Борба је то која и даље траје. Како бисмо је боље разумјели, разговарамо с филозофима Симоном Блацкбурном и Вицтором Гóмезом Пином те с глазбеником Рамóном Генером.

Водител: Álvaro Carmona

Слики

Ово је филозофијаОво је филозофијаОво је филозофијаОво је филозофијаОво је филозофијаОво је филозофијаОво је филозофијаОво је филозофијаОво је филозофијаОво је филозофија

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • History of the Eagles (2013)

    image
    The life and times of the super successful American soft-rock band, Eagles.
  • Машине које су изградиле свет (2021)

    image
    The stories behind innovations such as TV, radio, phones, airplanes, motorcycles and power tools as well as the inventors including Nikola Tesla, William Harley,...
  • Curiosity (2011)

    image
    До пунтат ктхехет н премиер, ме пyетје крyесисхт н лидхје ме схкенцн, текнологјин дхе м пас ме маррјен е пргјигјеве...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.