сезона: 3

епизода: 11 - Old and Alone

Содржина

Што је у животу најважније? За веќину то је обитељ, поготово ако сте члан повезаног Wинслоw потомства, гдје су једине ствари које се заиста вреднују љубав, смијех и обитељ. Обитељска комедија Роберта Л. Боyетта у првом ќе вас реду добро забавити, чему придоноси и фантастична глума Региналда ВелЈохнсона, Јо Марие Паyтон-Франце, Росетте ЛеНоире, Дариуса МцЦрарyа и осталих, који ќе вас веќ у првим минутама гледања приковати уз мале екране.

Чар гледања ове изнимне хумористичне, прије свега обитељске серије, крије се у могуќности наше идентификације с једном посве обичном обитељи која се понекад налази у необичним ситуацијама. Бројна обитељ предвоѓена је брачним паром Wинслоw - Царлом и Харриетте. Полицајац Царл (Региналд ВелЈохнсон) је на први поглед обитељска стијена, права мушкарчина, но пажљивије ќе око у овом снажном проводитељу закона убрзо открити медвједиќа који се скрива у наступу разјареног гризлија. Његова њежна природа скривена у грубом понашању мора се носити с правим чудом разних послова и задаќа, почевши од једноставних куќних поправака, комуницирања с удварачима његове кќери па све до доношења хране на стол. Царлова супруга, Харриетте (Јо Марие Паyтон-Нобле), глава је обитељи у сјени: снажна и домишљата жена која успијева сачувати посао с пуним радним временом и одржати велику обитељ на окупу. Царлова мајка, једноставно названа Мајка Wинслоw (Росетта ЛеНоире), срдачна је жена увијек отворена духа према новим идејама, што ову драгу старицу чини симпатичном унуцима, али тешко схватљивом властитом сину. Посебност Мајке Wинслоw крије се највише у успјешном повезивању великог меѓу-генерацијског јаза.

Ту је и мала Царлова и Харриеттина неќакиња, Рицхие Цраwфорд (Брyтон МцЦлуре) те њена мајка Рацхел. Предводници млаѓе генерације су Еддие, Лаура и најмлаѓа кќер, Јудие (Јаимее Фоxwортх). Еддие (Дариус МцЦрарy) је типични деветнаестогодишњак подивљалих хормона који проводи веќину времена дружеќи се с пријатељима, гањајуќи дјевојке, зафркавајуќи сестру и испитујуќи издржљивост родитељског стрпљења. Не баш успјешан ученик, Еддие нас свеједно осваја својом непосредношќу и шармом. Његова сестра, Лаура (Келлие Сханyгне Wиллиамс), бистра је и дружељубива дјевојка мајчине домишљатости и спремности за преузимање контроле над било којом ситуацијом. Иако успјешнија у испуњавању школских обавеза од несташнога брата, осамнаестогодишња Лаура такоѓер је заузета љубавним авантурама. Но један се посебан младиќ, до ушију заљубљен у Лауру, добро потрудио да она нема нити тренутка мира. Ријеч је шашавом споју генија и шмокљана, Уркелу (Јалеел Wхите), Лаурином вршњаку који је од шесте године свога живота ушао у дом обитељи Wинслоw, и постао њеним пуноправним чланом. Мора му се признати да је доиста обиљежио серију "Под истим кровом" и постао њен оригинални заштитни знак. Уркел је готово неподношљива комбинација иритантности и откачености за све који су му на дохвату, а његова је заљубљеност у Лауру достигла готово легендарне пропорције. Но док Лаура не узврати љубав, Уркел проводи вријеме с интелигентном и увијек љубоморном Мyром. Једна од његових главних карактеристика, ако оставимо по страни неподношљиво понашање, јест изумитељство - његове бројне умотворине пронашле су пут у заплете многих епизода, а главни је циљ најчешќе јадни Царл, који, колико год се трудио, не може умаќи несретним посљедицама Уркелових дјела.

У овако "шареној" и необичној обитељи досада је незамислива, а чудесни заплети овјенчани још невјеројатнијим расплетима угодна су и забавна свакидашњица. И док Wинслоwи пролазе нове успоне и падове, без обзира на врсту и опсег проблема, они увијек изнова доказују како прије свега, на прво мјесто увијек долази - обитељ. Смјештена локацијски у Цхицагу, ова је обитељ заправо поникла из серије "Потпуни странци", с непоновљивим Балкyјем: наиме, Јо Марие Паyтон-Нобле, која је била у споредној улози, добила је од аутора понуду да наступи у њиховој новој серији - коју је објеручке прихватила. Неправедно би било издвојити било којег члана ове изнимне глумачке екипе, поготово зато што аутори намјерно нису хтјели запослити звијезду која би крала позорност. Но такоѓер би било неправедно изоставити како је Јалеел Wхите, односно Уркел, био маскота серије, која је нудила инстантну и безвремену препознатљивост. Захваљујуќи Уркелу, том ултимативном шмокљану с огромним наочалама, само један поглед на ТВ-екране омогуќио би нам да климнемо главом и схватимо о којој је серији ријеч. Неколико првих сезона ове хваљене хумористичне серије школски су примјер ненаметљивог, интелигентног хумора насталог спајањем занимљивих заплета који су блиски свим обитељима те креирањем оригиналних ликова који су често у ситним конфликтима, као у стварном животу, који доносе мноштво комике и суптилне драматике. Док се заплети првих сезона углавном темеље на односима унутар обитељи Wинслоw, касније су сезоне свједочиле својеврсној "узурпацији" Уркеловог лика над осталима, јер његова је популарност толико порасла да су заплети темељени на његовим шашавим изумима, помало потиснули саму обитељ Wинслоw у други план. Ипак, серија "Под истим кровом" сачувала је квалитету кроз свих девет сезона, а од велике помоќи биле су сјајне глумачке изведбе.

Глава обитељи, Региналд ВелЈохнсон, гледатељима ќе бити можда најпознатији из споредне, али врло ефектне улоге у култном филму Јохна МцТиернана "Умри мушки", гдје глуми суосјеќајног полицајца који бодри Wиллиса тијеком његових авантура. Но свести ВелЈохнсона на једну улогу било би доиста неправедно, кад знамо да се овај надарени глумац казалишног педигреа може похвалити многим успјешним филмским и казалишним наступима: ту су филмови попут "Цроцодиле Дундееја", "Гхостбустерса" и "Турнера и Хооцха" и многе офф-бродвејске представе. Јо Марие Паyтон-Нобле глумачку је каријеру започела улогом у глазбеној комедији "Пурлие". Истовремено радеќи у путној агенцији, ова је сналажљива глумица остварила многе успјешне улоге: "Бодy анд Соул", "Цолорс" те "Цросс Мy Хеарт".По многим гледатељима душа серије и један од разлога њене популарности јест симпатична Росетта ЛеНоире, глумица импресивне каријере у трајању од готово седам десетљеќа. ЛеНоире је започела каријеру као плесачица у кору, а након неколико бродвејских продукција, меѓу којима је био и "Трамвај зван чежња", њезина каријера је добила и филмски заокрет наступом у хитовима попут "Мосцоw он тхе Худсон", "Даниел" и "Бреwстер'с Миллионс". Дариус МцЦрарy, у улози бунтовног Еддиеја, свој је филмски деби остварио још 1987. у филму "Биг Схотс". Но његов је други наступ био у филму овјенчаном наградом Осцар - "Миссиссиппи у пламену". МцЦрарy је наступао и у популарној серији "Хооперман", а бави се и глазбом. МцЦрарyјева сестра у серији, успјешна ученица Лаура, такоѓер је зарана почела глумачку каријеру. Роѓена као Келлие Сханyгне Wиллиамс, ова је дјевојка веќ са четири године почела добивати глумачке подуке, а своју је прву улогу остварила веќ у доби од шест година ("Цоусинс"). Wиллиамсова је наступила у бројним популарним серијама те у филмовима "Суспецт" и "Мен Дон'т Леаве". Брyтон МцЦлуре још је један глумац чија је каријера започела у дјетињству. У доби од осам година МцЦлуреова је каријера, наиме, трајала веќ четири године. Млади је глумац наступио и у бројним рекламама, измеѓу осталог и с Мицхаелом Јацксоном. Погаѓате, Јалеел Wхите, односно Уркел, такоѓер је рано започео с глумом. Веќ у треќој години живота Wхите је наступио у реклами за аутомобилске гуме Гоодyеар, да би након тога наставио маркетиншку каријеру у више о тридесет реклама. На телевизији се Wхите појавио као гостујуќи члан у серији "Тхе Јефферсонс", а појављивао се и "Фулл Хоусе" те "Тхе Фресх Принце оф Бел-Аир". Wхите је такоѓер наступао и у властитом шоу - "Тхе Јалеел Wхите Специал". Успјешан тим серије "Под истим кровом" окруњен је једним од најпродуктивнијих продуцентских парова у повијести телевизије.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Министарство времена (2015)

    image
    "Министарство времена" је једна независна и тајна владина организација која директно одговара премијеру. Само још краљ и неколицина особа уопште знају за њу....
  • Лив и Меди (2013)

    image
    Лив и Меди су идентичне близнакиње које су четири године биле раздвојене. Сад кад су поново заједно, морају научити да се носе са животом у школи, несташном...
  • Ein Schloss am Wörthersee (1990)

    image
    A castle on the Wörthersee is a 34-part German-Austrian television series.
  • Emperatriz (2011)

    image
    Далеко од свог дома, у сунчаном Лос Ангелесу, усамљена Емператриз Јурадо (Грабриела Спаниц) у очају тражи човјека свог живота, Арманду Мендозу (Омар Фиеро), како...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.