Дан Вассер (Кевин МцКидд) угледни је новинар који мирно живи у Сан Францисцу заједно са својом обитељи, све док једнога дана необјашњиво не почне путовати кроз вријеме, без да томе зна узрок и разлог. На својим путовањима Дан врши знатан утјецај те промијени животе људи које на њима упозна, неке на боље, али неке и на лошије. Његови изненадни, чести и необјашњиви нестанци стварају му много проблема на послу и код куќе, а на једноме од путовања поновно се сусретне са својом бившом заручницом Ливијом (Моон Блоодгоод), за коју је био увјерен да је погинула у авионској несреќи, што додатно закомплицира његов сретан живот у садашњости, са супругом Катие (Гретцхен Еголф) и сином Зацком (Цхарлес Хенрy Wyсон). Данов сумњичави брат Јацк (Реед Диамонд), иначе полицијски детектив, озбиљан је у намјери откривања правог разлога братових нестанака.
Данова путовања кроз вријеме наизглед се догаѓају потпуно случајно, а једина назнака скорашњег скока кроз вријеме јест инстинктивни осјеќај који му се јави у глави само неколико секунди прије. Када путује кроз вријеме, чини се као да Дан одједном нестане у своме времену, те се једнако тако одједном појави у прошлости у коју долази, и то у близини особе којој би требао помоќи, што му не полази увијек за руком. Жељан одговора на бројна питања која га море, Дан ќе се дати у потрагу за особама које би му их могле осигурати, а врло брзо ќе сазнати како није једини који посједује ову несвакидашњу способност.

Спајајуќи тајанственост, непредвидљивост и стартну необјашњивост најбољих остварења знанствене фантастике с увјерљивим, детаљним и прецизним осликавањем обитељског живота, равним ономе из цијелог низа актуалних америчких одличних серија, „Путник“ је серија која за себе неќе приковати само фанове ЗФ-а, него и све љубитеље квалитетно написане и одлично одглумљене серије. Користеќи серијски оквир за постепено развијање приче у којем се поставља једнако питања колико и даје одговора, аутор Кевин Фаллс, најпознатији по продукцијском раду на незаборавној серији „Западно крило“, свакако је увелике освјежио и обогатио жанр на који се овом приликом одлучио. На жалост, како то често бива, унаточ одличним критикама и култном статусу код жанровских поклоника, серија је отказана након само једне сезоне. С позитивне стране, то значи како тринаест снимљених епизода чини заокружену цјелину, а опасност да се серија у каснијим стадијима разводни не постоји.

Беше на каналите:

STAR Movies  STAR Crime  RTL  

Препораки
 • Приказната на робинката (2017)

  image
  Серијата прикажува жена која е присилена да живее како конкубина во едно фундаменталистичко теократско диктаторство во блиската иднина, во тоталитарната држава...
 • Живи Мртовци (2010)

  image
  Заменик шерифа Рик Грајмс се буди из коме и затиче свој свет у рушевинама. Сада мора да предводи групу преживелих како би остали живи.
 • Слагтера (2012)

  image
  Петнаестогодишњи Ели Схане је нормални дјечак којему је све у животу сасвим обично; осим једне ствари – долази из обитељи Схане. Сваки члан те обитељи је путовао...
 • Мицкеy Моусе Цлубхоусе (2006)

  image
  Интерактивна серија у којој се сусреќете са познатим ликовима Мицкеy Моусе екипе. Замишљена као едукацијски програм у којем се млади гледатељ сам потиче на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.