poster

У средишту Живота

INSIDE LIFE

Документарец | Обединетото Кралство

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

Јесте ли се икад запитали што је потребно да би се невјеројатни призори из животињског свијета забиљежили на филму? "У средишту Живота" доноси јединствен и изниман увид у стварање ББЦ-јеве серије "Живот", и то из дјечје перспективе.

Десетеро дјеце сретника добива прилику отиќи на мјесто снимања, и то не само да би проматрала како се то ради него и да сама судјелују у томе. Прилика је то каква се јавља једанпут у животу. Сниматељској екипи помажу поставити њихову опрему како би забиљежили неке од најневјеројатнијих спектакала које природни свијет нуди. Од гомиле змија подвезица у Канади до постављања 30 метара високих платформи како би се снимили гибони на Тајланду. Рибе које се пењу уз водопаде, индијски тигрови, големе скупине дупина, велики гуштери, медвједи, летење с брзанима... Свиме ќе се тиме бавити спектакуларна серија "Живот". Ова дјеца и сама ќе доживјети успоне и падове снимања тих непредвидљивих створења у средини гдје ништа није инсценирано, а могуќе је све.
"У средишту Живота" ваш је инсајдерски водич кроз то како су снимани најнеочекиванији и најдраматичнији призори за најсложенију серију коју је ББЦ-јев одјел Натурал Хисторy икад произвео.

ЈЕСТЕ ЛИ ЗНАЛИ?

Након више од четири године припрема документарна серија "Живот" снимљена је тијеком 3000 дана.
Од 130 животињских прича, 54 их никад није снимано на тај начин - ако уопќе и јесу снимљене.
Секвенце које приказују животиње попут звјездоносне кртице или базилиска забиљежене су камерама које снимају више од 8000 квадрата у секунди, откривајуќи понашање које голом оку није видљиво.

Препораки
  • Ostavi sve i čitaj

    image
    Емисија "Остави све и читај" нас кроз сваку епизоду упознаје са младим и растуќим надама књижевности, издавачима и људима, са подручја бивше Југославије, који нам...
  • Шарански риболов са Стојаном Радосављевиќем

    image
    Камере емисије "Шарански риболов" са Стојаном Радосављевиќем у стопу прате познатог спортског риболовца и биљеже све његове пустоловине. Стојан је активан тијеком...
  • Geo 360 (1999)

    image
  • Замрзнута планета (2011)

    image
    Знаменита серија кроз коју нас води славни природословац Сир Давид Аттенбороугх приказује нам замрзнуту дивљину поларног подручја, можда и посљедњи пут прије него...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.