Содржина

Биљана Србљановиќ је комад „Београдска трилогија“ посветила младима из своје земље. У бити је то комад који се бави драмом емиграције и губитком сопствених корена. Три приче које се смењују у току новогодишњих ноќи 1996, 1999. и 2018. године представљају три карактеристичне епизоде читаве једне генерације која је одрасла измеѓу мржње, насиља и смрти и која је напустила Србију како би следила наду у „могуќи“ живот. Њихове дестинације су различите и удаљене меѓу собом (Праг, Сиднеј, Лос Анѓелес), али ова драма показује да у „глобалном“ свету не постоји велика разлика у местима боравка наше младе дијаспоре. У овим трима причама ликови су повезани истом судбином: уклапањем, односно одбацивањем у нову реалност, и дељењем задовољства и немира свакодневног живота са својим вршњацима.

Слики

Београдска трилогијаБеоградска трилогијаБеоградска трилогијаБеоградска трилогија

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
 • Kur zbardhi një ditë (1971)

  image
 • Код амиџе Идриза (2004)

  image
  Дирљива драма која говори о послератном Сарајеву и животу старијег брачног пара који је у рату изгубио сина.
 • Та добра ноќ (2017)

  image
  Ралф, познати сценариста, сада у седамдесетим годинама живота и смртно болестан, покушава се помирити са сином Михаелом и олакшати живот својој много млаѓој...
 • Опет пакујемо мајмуне (2004)

  image
  A couple who lost their communication tries to refresh the relationship by renting another apartment.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.