Содржина

"Телевизија" је фасцинантан поглед у прошлост, на бурно раздобље технолошког пријелаза с радија на телевизију. Болно раѓање нове индустрије осликано је с пуно пажње према детаљима, али и комике која је била неминован производ нове ере, и сусрета радијских дјелатника с посве различитим средством комуникације.

Касне су четрдесете, двадесето стољеќе. Нова и неискусна ТВ-мрежа, "Емпире ТВ", покушава конкурирати етаблираним дивовима попут њујоршких "ЦБС"-а и "НБЦ"-а. Десеци судбина повезани су с младом, амбициозном мрежом: Марион Поwерс (Моллy Рингwалд), супруга је власника "Емпире"-а, генијалног знанственика Доца (Цхристопхер Ллоyд), млада и амбициозна жена која открива посве нови свијет и нове могуќности у настајању ТВ-мреже. Млада Аудреy Друммонд (Цхристина Хендрицкс) напушта родно мјесто и сели у Неw Yорк како би постала дио "Емпире"-а; шармантна и чврсто с ногама на земљи те великим надама у будуќност, Аудреy ќе постати нераздвојни дио ТВ-мреже...Једним дијелом готово документаристичке сензибилности, а другим суптилно комичан, "Телевизија" је незабораван филм замишљен као пилот нове серије. Истовремено забаван и едукативан, филм реномираног редатеља Париса Барцлаyа ("Заборављени случај", "Хитна служба") једно је од најбољих телевизијских остварења 2002., а посебно се истиче као један од најквалитетнијих приказа раѓања новог масмедија. За успјех филма заслуге понајвише носи феноменална глумачка екипа: расположена Цхристина Хендрицкс ("Прави позив", "Хитна служба") у улози самоувјерене Аудреy, затим симпатична звијезда многих хитова из осамдесетих, Моллy Рингwалд ("Љепотица у ружичастом") као Марион, те ветерани Дyлан Бакер ("Спидер-Ман 2", "Среќа") и Цхристопхер Ллоyд ("Кад демони полуде", "Повратак у будуќност").

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Ngjyrat e moshës (1990)

    image
  • The Lights of the Town (1983)

    image
  • Чудна ноќ (1990)

    image
    Студент ветерине и његова девојка среќу се у парку са Сањом, супругом његовог пријатеља. И један и други пар има љубавних и породичних проблема. Стицајем...
  • Илузија (1967)

    image
    Двојица браќе динарског подријетла, старији Бранко, добро ситуирани директор и партијски функционер и млаѓи Иво, студент, тешко налазе заједнички језик, а када се...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.