poster

Чудесно путовање једне корњаче

Turtle: The Incredible Journey (2009)

Документарец | Обединетото Кралство, Австрија, Германија
Режисер: Nick Stringer

рејтинг: 6.9/10
Оценка на корисникот: 10/10
(4 гласови)

Содржина

Чудесно путовање једне корњаче је прича о малој корњачи из рода Карета која прати пут својих предака на једном од најнеобичнијих путовања у свету природе. Роѓена на плажи на Флориди, она креќе уз Голфску струју све до хладног севера и преплива пут од Северног Атлантика до Африке и назад до плаже на којој је роѓена. Али, сви изгледи су против ње - само једна од хиљада корњача преживи овај пут.
Током свог пута наилази на многе опасности - губи браќу и сестре у Саргаском мору, сусреќе се са створењима из дубина мора, и умало не изгуби живот у мрежама риболоваца. Велики бучањ је води сигурним путевима, а Грбави кит јој показује пут ка северу. Када коначно стигне до смрзнутог севера присуствује навеќој прослави живота на свету, али такоѓе открива дубоке и снажне промене које се дешавају у окенау - лед се топи и ниво мора расте, а то може да нашкоди Голфској струји, поплави плаже на којима се корњаче раѓају и промени њихове животе.
Потом, корњачица креќе на пут куќи.

Слики

Чудесно путовање једне корњаче

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • An Argument for Old Age (2013)

    image
    A full-length documentary, which is a record of an extraordinary, long-term relationship of a middle-aged artist with his aged neighbor. A lonely, solitary old...
  • If I Think of Germany at Night (2017)

    image
    A look at five pioneers of electronic music for whom work is their raison d'etre.
  • Dancing with the Birds (2019)

    image
    From ruffling their majestic feathers to nailing im-peck-able courtship routines, birds in paradise flaunt their best moves in hopes of landing a mate.
  • Повратак лава (2016)

    image
    Банда стоји на узвишењу и посматра мочвару, далеко од смеѓих равница његове родне Јужноафричке Републике. Лавови ќе касније бити премештени у Национални парк...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.