Содржина

Јудy (А. МцАрдле) је први пут наступила с двије и пол године пјевајуќи пјесму Раинбоw. Била је најмлаѓа кќи Франка (Д. Мурраy) и Етхел Гум (П. Лаурие) и звали су је Бабy. Још као дијете наступала је са својим двјема сестрама под именом Гумм Систерс. Врло рано њезини су родитељи - који су и сами били забављачи по професији и власници казалишта у којему су приказивали водвиље - схватили да Јудy има риједак пјевачки дар. Још у дјетињој доби могао се препознати будуќи славни контраалт који ју је прославио. Њезин први највеќи успјех била је главна улога у филму Чаробњак из Оза (1938). Јудy Гарланд била је звијезда четири десетљеќа, најмлаѓа је добитница награде Цецил Б. ДеМилле за животно дјело; номинирана је за Осцара за улогу Звијезда је роѓена. Али, унаточ томе што је била чудо од дјетета, почетак није био лак...
О том добу, првим почецима и свему што је доживљавала до своје шеснаесте године, говори филм "Раинбоw", снимљен према књизи Цхристопхера Финцха. Улогу Јудy глуми А. МцАрдле, која је у вријеме снимања имала чертнаест година, а својим је гласовним способностима приближно одговарала лику Јудy Гарланд. У филму се појављују многи познати глумци, меѓу њима и Мицкеy Роонеy, с којим је глумила у више филмова и мјузикла. Биографску драму Раинбоw режирала је Јацкие Цоопер. Филм је освојио Приметиме Еммy за камеру (Хоwард Сцхwартз).

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.