poster

Бернштејн, последњи партизан

Berenshtein (2021)

Режисер: Roman Shumunov

рејтинг: 6.7/10

Содржина

Радио-телевизија Србије и Амбасада Израела настављају дугогодишњу сарадњу приказивањем филма поводом 27. јануара, Меѓународног дана сеќања на жртве Холокауста. Ове године, гледаоци РТС-а имаќе прилику да погледају ратну драму раѓену по истинитом догаѓају "Бернштејн, последњи партизан" израелског редитеља Романа Шумунова из 2021. године.
У старој куќи, у скромном насељу Кирјат Ата, комшије нису ни помишљале да је старац који живи у суседству последњи живи командант партизанског батаљона у Другом светском рату. Он је човек који је лоцирао тајни објекат где су Немци развили ракете Фау 2, њихову последњу наду у победу.
Бернштејн се у својој исповести враќа у прошлост и открива призоре који га прате кроз цео живот. Последњи меѓу великим партизанима који је открио Хитлерово "супер оружје" проживљава тренутке рата који му је одузео идентитет и емоције, али није успео да му одузме људскост.

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.