рејтинг: 6.3/10
Оценка на корисникот: 7/10
(7 гласови)

Содржина

Џои налетува на групата Џејнс кога нејзината бременост станува опасна по живот. Групата ѝ го спасува животот, и на нејзино изненадување, ѝ дава смисла во животот. Џои почнува тајно да им се придружува на Џејнс во нивната безбедна куќа, и почнува нејзиниот живот како активистка. „Повикај ја Џејн“ се заснова на вистинската приказна за „Џејнс“, подземен колектив на жени, кои во Чикаго во текот на 1960-тите, се собираат за тајно да им овозможат безбедни и сигурни абортуси на скоро 12 000 жени и девојки.

Слики

Повикај ја Џејн

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Главни вртлар (2022)

    image
    "Главни вртлар" прича је о вртлару (Јоел Едгертон) чији наизглед миран живот ремети необичан захтјев његове послодавке (Сигоурнеy Wеавер). Како би заштитио оно...
  • Разговори жена (2022)

    image
    In 2010, the women of an isolated religious community grapple with reconciling their reality with their faith. Based on the novel by Miriam Toews.
  • Направили су нас таквима (2022)

    image
    Абигејл је разведена мајка двоје деце која се бори да уравнотежи своју дисфункционалну породицу док покушава да пронаѓе нову љубав. Њен отац Јуџин пати од...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.