poster

Шетња са слоновима: Миграција мужјака слонова, Прелазак слане равнице

Walking with Elephants (2020)

Документарец, Патување, Природа | Обединетото Кралство

Оценка на корисникот: 5.5/10
(2 гласови)

сезона: 1

епизода: 2 - Migrating Bull Elephants, Crossing the Salt Pans

Содржина

Друга етапа 650 дугог пјешачења Левисона Wоода кроз Боцвану показује се као могуќе најтежим дијелом експедиције: девет дана праќења мужјака на путу дугом 260 километара преко сланих равница Макгадикгадија, преко пограничног града Гwета, до руба Окаванга, гдје се требају срести са женским крдима у бујној делти. Осим слонова, нитко још није прешао цијелу ову руту пјешице.
Макгадикгади је једна од највеќих сланих равница на свијету, лијепа, пространа и огољена дивљина која се протеже докле поглед сеже. Овдје се живи у неизвјесности, ако живота уопќе има. Тешко је опстати, а испод слане коре тло је од мокре глине. Кане показује Леву како се народ Сан служи глином за израду традиционалних посуда.
Кане уочава трагове слонова у сланим равницама, за које каже да су отисци двају крупних мужјака - можда четрдесет година старости. Миљама без воде, слонови се морају кретати брзо или их чека сигурна смрт. Напокон, Лев и Кане сустижу пет мужјака и приближе им се на само двадесет метара.
Изван сезоне парења мужјаци су ријетко агресивни, али један млади мужјак у назочности двоје људи види прилику да испроба своју снагу и докаже се осталим мужјацима.

Продуцент: Alexis Girardet

Слики

Шетња са слоновимаШетња са слоновимаШетња са слоновима

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Преломни тренуци кроз историју (2013)

    image
    Како биологија и људска осеќања утичу на нашу жељу да стварамо џиновске граѓевине?
  • Светот на природата (1983)

    image
    Награѓена серија која слави многа чуда природе са драматчним причама дивљег света широм земље. Позната документарна серија која је почела с приказивањем далеке...
  • Human: The World Within (2021)

    image
    Diverse personal stories from around the world reveal how lives, passions and goals are facilitated by the human body's various complex systems; narrator Jad...
  • Упозорени сте (2012)

    image
    "Yоу Хаве Беен Wарнед" нам доноси неке од најпаметнијих, најзабавнијих, најхрабријих или само најбизарнијих видеа на YоуТубу. Сваки видео прегледаќе и група...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.