poster

Катарина Велика

EKATERINA II - VZLET (2014)

Драма, Bоени, Историски | Руската Федерација
Режисер: Dmitrij Josifov

Оценка на корисникот: 10/10
(2 гласови)

сезона: 1

епизода: 1

Содржина

Наставак приче о великој царици Катарини. Катарина Алексејевна влада Русијом веќ шесту годину. На све начине настоји избјеќи рат и истодобно се супротставља уротама на двору. Осим тога, владарици ни на љубавном плану не иде све глатко. За њезину наклоност боре се двојица мушкараца: Григориј Орлов, отац њезина изванбрачног сина, и Григориј Потемкин, млади перспективни часник.
Унаточ свим тешкоќама, Катарина остаје суздржана, разборита и праведна, јер о њој овиси будуќност државе. Љубав, сплетке, жестока борба, тешке одлуке - све то чека главну јунакињу у новој сезони занимљиве серије.
У шестој години владавине нове царице назире се први Катаринин рат с Турском. У исто вријеме Катарина тражи начин да склопи законити брак са својим старим миљеником Григоријем Орловом и призна пред законом њихова сина Алексеја, како би постао пријестолонасљедник у случају да Катаринино законито дијете Павел Петрович не буде имао дјеце.
Но Орловљево неотесано и непредвидљиво понашање, као и његови проблеми с мушким здрављем, присиљавају царицу да одустане од размишљања о браку и пошаље сина Алексеја у иноземство, увјеривши се да ќе Павел Петрович моќи засновати обитељ. Ријешивши се Орлова, Катарина налази новог миљеника, Григорија Потемкина, и тражи по Еуропи удавачу за насљедника.
1774. Руско-турски рат завршава се побједом Русије, која успоставља протекторат над Кримским канатом и добива излаз на Црно и Азовско море.
1776. Катарина други пут успјешније жени Павла Петровича још једном њемачком принцезом, а она се вјенча с Потемкином, који у њезину част на југу царства утемељује град Екатеринослав.
1780. Катарина ослобаѓа из заточеништва брауншвајгску обитељ и пушта је у Данску.
1782. Катарина у Санкт Петербургу открива споменик Петру И. и шаље Павла Петровича са супругом и дјецом на пут по Еуропи.
---
Прошло је више од пет година откако се Катарина успела на пријестоље. Ситуација је тешка, цијелој Русији пријети глад. Браќа Орлов извиѓају границу, гдје харају и пљачкају турске снаге. Катарина окупља своје вијеќе, тражеќи начин како узвратити Турцима. Царица се спрема вјенчати са својим драгим Григоријем кад се врати, али неки то не одобравају.

Слики

SovtelexportSovtelexportSovtelexportSovtelexportSovtelexportКатарина ВеликаКатарина ВеликаКатарина ВеликаКатарина ВеликаКатарина ВеликаКатарина ВеликаКатарина ВеликаКатарина ВеликаКатарина ВеликаКатарина Велика

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Frühling (2011)

    image
    Katja Baumann is a nurse working in a hospital in Munich. One day as she leaves the hospital she meets Tim Lechner, a young boy who tells her his mother is in the...
  • First Day (2020)

    image
    It's Hannah Bradford's first year of high school. As a transgender girl, Hannah not only has to navigate the challenges that come with starting a new school, but...
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.