poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 122

Содржина

Дух је пуштен из боце, али у еуфорично вријеме, па још не знамо праве размјере реакција - други се мировински ступ службено не укида, али се де фацто управо растаче. Приватна мировинска штедња с наших приватних мировинских рачуна завршит ќе у државној благајни. Информер доноси још неколико аспеката приче о којима се досад није превише причало.
Теоретски је могуќе да се корисници другога мировинског ступа удруже и покрену тужбе против државе. Једно је од рјешења које је увијек на столу - мирење. Та се опција, додуше, ријетко када потеже. Но, заваѓени често забораве да се мирењем штеди и вријеме и новац.
У прошлом Информеру било је ријечи о томе каква ќе се занимања и вјештине тражити у идуќих десетак година. Хрватски запосленици баш их и немају, тим више што занимања уопќе нису усклаѓена с тржиштем рада. Зашто је то тако и како би уопќе требао изгледати конкурентни образовни сустав, екипа Информера покушала је дознати од Бориса Јокиќа, бившег водитеља стручне радне скупине за реформу образовања.
Какви се год трендови помоле на финанцијскоме тржишту, и каква год еуфорија владала око тога тренда, прије или касније сви се пилиќи врате куќи - у банке, класичној штедњи. Ондје, додуше, веќ неко вријеме владају повијесно ниске камате. Има ли смисла и разлога штедјети у банкама?
На спомен задруге многима се диже коса на глави, јер асоцира на бившу државу и социјалистички економски сустав. Но, један од најбољих задружних сустава веќ четири десетљеќа одлично функционира у парламентарној монархији високоразвијеног капитализма, у Великој Британији.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
  • À l'Affiche

    image
  • Архив Б

    image
  • Нормалан живот (2008)

    image
    Контакт емисија која даје одговоре на многа питања и незнање о особама са инвалидитетом. Сва питања, одговоре и дилеме око различити болести како помоќи обољелима...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.