poster

Хрватски премијери особно: Фрањо Грегуриќ: документарна серија

Hrvatski premijeri osobno (2017)

Документарец | хрватска
Режисер: Gordan Malić

сезона: 1

епизода: 3 - документарна серија

Содржина

"Тврда струја у ХЅ-у починила је пуно зла!" изјавио је за серију "Хрватски премијери особно", др. Фрањо Грегуриќ, предсједник Владе националног јединства од српња 1991. до рујна 1992. О његовој улози у наоружавању Хрватске оружјем совјетског блока, воѓењу хрватске економије у најтежим ратним увјетима те сукобу "техноменаџерске" и "десне" струје у ХЅ-у говоре Ивиќ Пашалиќ, Владимир Шекс и Младен Ведриш.
У епизоди се појашњава зашто Грегуриќа сматрају једним од успјешнијих хрватских премијера иако му је мандат трајао нешто више од годину дана, те како је у рату функционирала хрватско-руска политичка сурадња.
"Захваљујуќи Грегуриќевим везама у Русији, у рату смо набавили 20 МИГ-ова и спасили бродоградњу бродовима за руске наручитеље", за серију свједочи Давор Штерн, бивши министар господарства и директор ИНА-е.
Грегуриќ обилази мјеста која су обиљежила његово дјетињство у Лобору, присјеќа се свог одласка у Москву на челно мјесто трговачке твртке "Астра". О пословима и дружењу хрватске предратне елите у Москви те о лобијима у хрватској приватизацији за серију говоре подузетник Давор Штерн, економист Густе Сантини и други.

Продуцент: Dominik Galić
Уредник: Željko Rogošić

Слики

Хрватски премијери особно: Фрањо ГрегуриќХрватски премијери особно: Фрањо ГрегуриќХрватски премијери особно: Фрањо ГрегуриќХрватски премијери особно: Фрањо ГрегуриќХрватски премијери особно: Фрањо ГрегуриќХрватски премијери особно: Фрањо ГрегуриќХрватски премијери особно: Фрањо ГрегуриќХрватски премијери особно: Фрањо ГрегуриќХрватски премијери особно: Фрањо ГрегуриќХрватски премијери особно: Фрањо Грегуриќ

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
  • Dino Hunters (2020)

    image
    Cowboys and ranchers rely on their deep knowledge of the land to search for prehistoric dinosaur fossils - from T-Rex and Triceratops to discovering a rare and...
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.