poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 62

Содржина

'Информер' у 62. емисији истражује оно што је јавност превидјела - улогу мировинских фондова у случају Агрокор. Не (само) због тога што су у Агрокорове твртке уложили наше мировине, него прије свега зато што су мировинци чланови Наsорних одбора веќине твртки чије дионице имају у посједу. Екипа емисије истражила је гдје је одговорност Наsорних одбора.
Док у неке твртке, попут Агрокора, ниједна инспекција није ни закорачила, у веќину осталих улази више од 50 различитих инспекција. Национални програм реформи предвиѓа њихово обједињавање, што значи да, примјерице, у подузеќе које се бави трговином или угоститељством више неќе стизати десетак инспекција него једна. Значи ли то и да ќе долазити рјеѓе?
На примјеру Агрокора могли бисмо научити подоста тога и о финанцијским извјештајима. Рецимо, како их написати истинито. Финанцијски су извјештаји кључни документи из којих банка ишчитава текуќе пословање и будуќе токове новца, дакле и способност враќања кредита. Што точно банке траже у тим извјештајима, екипа 'Информера' доноси детаљније у рубрици 'Финанцијска писменост'.
Не само зато што и ми имамо коња за утрку, електрични аутомобили више нису ријеткост ни на хрватским цестама. Баш као ни пунионице за електрична возила. Држава је изравно суфинанцирала такве аутомобиле, но стручњаци су израчунали да је точка исплативости аутомобила на струју тек након пријеѓених 515 тисуќа километара.
Медији су недавно пронијели вијест како је држава младе знанственике који су отишли у иноземство на усавршавање, а потом се вратили куќи, осиромашила опорезивањем. 'Информер' једини појашњава зашто је то тако. Наиме, граѓани који у потрази за послом одлазе преко границе нису престали бити порезним обвезницима у домовини. Порезним обвезницима престајемо бити само ако трајно одселимо. Гледатељи имају прилику дознати више у овотједном издању емисије.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.