poster

Информер: магазинска емисија

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 63 - магазинска емисија

Содржина

Екипа 'Информера' и овога се тједна бави Агрокором, точније, збрајају на које ќе све начине добављачи остати закинути за своја досад ненаплаќена потраживања. Како ствари сада стоје, за њих ниједна опција наплате није сјајна.
'Информер' проблематизира и једну причу с тржишта капитала. Наиме, веќ три године Средишње клириншко депозитарно друштво (СКДД) усклаѓује се с еуропском уредбом која уреѓује послове поравнања и намире. То су послови који јамче да ќе продаватељ испоручити вриједносни папир, а купац испоручити новац за њега. Судионици су били приморани уложити у усклаѓење с новим суставом, који још није заживио, а информација о тијеку усклаѓивања нема.
У бившој је држави однос запослених и умировљеника износио 3,5:1. И веќ се тада кукало како је сустав неодржив. Данас је омјер 1,17:1, дакле број умировљеника и запослених готово је изједначен. Нема сустава који с таквим омјером прије или касније неќе почети пуцати. Наш пуца веќ 2019. Новинари 'Информера' истражују - како га одржати живим?
Детаљнијом анализом статистике Еуростата откривају се три еуропска појаса врло ниске незапослености. Један од њих је и њемачки појас. Дуални сустав образовања и флексибилизација плаќа и радног времена потакнули су ондје пад незапослености. Може ли се таква пракса пресликати на Хрватску?
Сваки ќе успјешан подузетник колегама који тек стартају с бизнисом реќи како је једна од кључних ствари успјеха - умрежавање. И амерички и еуропски бизниси тако траже нове клијенте и нова тржишта веќ десетљеќима. 'Информер' истражује како наши подузетници стоје с умрежавањем.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • vox nachrichten

    image
  • Déclic

    image
  • Fashion

    image
    All the best of the Parisian catwalks and a look behind the scenes at the big names in Haute Couture.
  • Треќа доб (2009)

    image
    У емисији се говори о свим умировљеничким питањима као што су здравље, однос према старости и старењу, живот старијих особа у појединим крајевима земље и њихове...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.