poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 61

Содржина

'Информер' у 61. емисији истражује каква се гужва догаѓа у хитној служби. Гужва се ондје веќ шест година, од реформе хитне помоќи, при чему је санитетски пријевоз закинут за коефицијенте и остао мање плаќен од пријевоза хитне помоќи.
Стара је теза да је држава лош господар. Зато веќина економиста и страхује од државнога рјешења случаја Агрокор. Тим више што тај случај уплиќе и двије државне компаније у улози Агрокорових купаца и добављача - Подравку и Петрокемију. Није ли веќ та чињеница довољна да се питамо треба ли нам више или мање државе?
Чак ни законе држава не успијева скројити како треба. На примјер, закон о комуналном господарству умјесто досадашњег комуналног доприноса предвиѓа два нова намета која би лако могла резултирати још веќим давањима ионако преоптереќених подузеќа. Гледатељи имају прилику дознати више у овотједном 'Информеру'.
Унаточ Агрокору и предсезонској гужви на граници, раст неќе бити угрожен. Мисли то чак и донедавно најпесимистичнији аналитичар Хрвоје Стојиќ. Томе се може додати како искуство с техничком владом показује да господарству најбоље иде када влада не смета.
Истраживања показују да су Хрвати најпесимистичнији народ. Осим што минира успјех, песимизам обезврјеѓује и властиту одговорност у томе. Увијек нам је крив нетко други - држава, институције, сустав. Но, посткризно подузетништво почиње разумијевати да смо за успјех заслужни сами. Како? Зна екипа 'Информера'.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.