poster

Пуном паром напријед: документарна серија

Full Steam Ahead (2016)

Документарец, Историски | Обединетото Кралство

Оценка на корисникот: 7/10

сезона: 1

епизода: 3 - документарна серија

Содржина

Овај пут дознајемо како су жељезнице преобразиле британску прехрану и спасиле нацију која се прехрањивала тешком муком.
Алеx и Петер претачу теорију у праксу тако што утјерују стадо оваца у влак те откривају како је масовни пријевоз стоке влаком преобразио квалитету и количину меса доступног викторијанским потрошачима.
Рутх иде стопама британских харингашица те открива како је жељезница оживјела Wхитбy и претворила га у успјешан рибарски град, који је земљу опскрбљивао димљеним харингама.
Алеx проучава напредну пољопривреду и употребу парног погона за повеќање производње те се хвата у коштац с најновијим техникама орања на пару.
Петер открива како су парни стројеви преобразили производњу у најстаријој британској пивовари и како су локомобил и локомотива заједнички дистрибуирали пиво по цијелој земљи.
У Yорксхиреу Рутх дознаје како су ратари створили монопол рабарбаре, коју узгајају у мраку и ноќу превозе у Лондон Рабарбарским експресом.
У меѓувремену се Алеx укрцава на Линију поточарке у Хампсхиреу и открива како је жељезница масе опскрбљивала том храњивом салатом.

Слики

Пуном паром наприједПуном паром наприједПуном паром наприједПуном паром наприједПуном паром наприједПуном паром напријед

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • ТВ календар

    image
    Сазнајте годишњице значајних догаѓаја као и датуме роѓења и смрти значајних личности које су обиљежиле ток светске историје.
  • Легенде Сарајева

    image
    Документарни серијал о повијести Сарајева
  • Civilizations (2018)

    image
    Nine-part series telling the story of art from the dawn of human history to the present day, for the first time on a global scale. It is now nearly half a century...
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.