poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 42

Содржина

Господарство расте понајвише зато што расте особна потрошња. Колико год бисмо вољели да то ипак буду извоз и инвестиције, и потрошња је знак повјерења у опоравак. Тај знак траје веќ 26 мјесеци, веќином захваљујуќи одличним туристичким сезонама. Но дио раста потрошње лежи и у тренду који нас погаѓа веќ неко вријеме - исељени Хрвати, као некада, дома шаљу зараѓени новац. Гледатељи имају прилику дознати више у овотједном 'Информеру'.
Опљачкан је Загребачки холдинг. Вијест нас затекла екипу 'Инфомера' јер се поклопила с њиховим вишетједним пропитивањем стања и пословања једног од највеќих послодаваца у земљи. Овога пута екипа емисије пита зашто се комунално подузеќе бави комерцијалним дјелатностима и зашто их не прода.
Нетко исељава и бјежи из земље, а нетко шири бизнис изван Хрватске. Они који су присутни на друштвеним мрежама могли су примијетити нови тренд - твртке које веќ послују у Хрватској отварају нове преко границе, често и преко велике баре, но не затварају оне у домаји. Екипа 'Информера' пропитала је што се иза брда ваља.
Иако се о порезној реформи комуницирало као да је ријеч о големом олакшању за реални сектор, двије ствари замало поништавају њезин добар учинак - раст минималне плаќе и измјена закона о доприносима према којој ќе директори у микро подузеќима морати плаќати доприносе по основици од најмање 5.030 куна. То значи готово 800 куна трошка мјесечно више!

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.