poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 33

Содржина

С растом БДП-а од 2.8% нова Влада има добру прилику покренути реформе и подиќи конкурентност. Но дио је јавности веќ подигнуо обрве на објаву имена савјетодавног вијеќа ХЅ-а које враќа премијере и министре још из Туѓманова доба. Јесу ли то имена за 21. стољеќе, за дигиталну пословну платформу 4.0.? О томе што ишчитава из таквих именовања и другим господарским темама екипа Информера разговара с неортодоксним 'катастрофичарем' Славком Кулиќем.
Исељене младе, образоване људе Хрватска засад само евидентира. На мотивацији останка још се не ради. У меѓувремену, друге земље и стране дипломације имају осмишљене програме којима привлаче младе, иновативне подузетнике да управо у њиховој земљи покрену бизнис. Управо то ради Велика Британија, с програмом британске владе 'Глобал Ентрепренеур'. У Загреб су стигла двојица инвеститора који у склопу тог програма помажу и хрватским тврткама да уред преселе у Британију. Засад рачунају углавном на технолошке и ИТ иновативне твртке. Информер доноси више о томе.
Информер је веќ неколико пута иницирао питање пропадања напуштених творница, но екипа емисије ниједном није добила одговор надлежних. Овога пута екипа Информера пита тко то не разумије да су ти простори индустријска баштина, велик културни капитал и велик развојни потенцијал на којему развијене земље убиру голем новац, док је наша благајна празна.
С једне стране архаични индустријски простори, с друге стране технологија која се развија готово брже од свјетлости. Негдје измеѓу та два свијета живи данашња економија и генерација y. Не задуго. Симулације скоре будуќности показују да ќе за двадесетак година један, једини компјутор надмашити умове свих људи на планети. Информер истражује - како се прилагодити таквоме свијету? Што то значи за пословање, за укупно господарство?

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.