poster

Информер: магазинска емисија

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 34 - магазинска емисија

Содржина

О детаљима порезне реформе министар Мариќ не жели дискутирати прије неголи се упуте у Сабор, а то ќе бити средином студенога. Но од онога што је доспјело до јавности нису сви економисти 'дигли руке'. Наиме, повеќање неопорезивога дијела плаќе подузетницима не значи ништа, јер се не умањује бруто износ који плаќају. А управо су плаќе оно у чему губимо конкурентност. Информер доноси више о овој теми.
Хрватска је у топ пет земаља ЕУ-а према смањењу удјела прорачунскога дефицита у БДП-у - у годину дана смањен је за два постотна бода. Хоќе ли дисциплина у воѓењу јавних финанција бити довољна за смањење камата на дуг? Ако смањимо камате, хоќе ли остати довољно простора у прорачуну за другачији однос према подузетницима? О свему томе екипа Информера разговарала је с Хрвојем Стојиќем, некад најпесимистичнијим економистом. Више то није.
Хрватска заједница жупанија недавно је представила апликацију 'Отворени прорачун' у коју су тренутно укључене четири жупаније (Истарска, Меѓимурска, Шибенско-книнска и Приморско-горанска). До краја године бит ќе укључене све. Информер истражује - што подразумијева отвореност прорачуна и када ќемо то доживјети и на државној разини?
Отпори промјенама без сумње су један од разлога због којих таворимо при дну разних љествица конкурентности. Нисмо у стању чак ни мијењати начин студирања, повезати га с праском и оспособити студенте за тржиште рада. Трачак промјене можда унесе иницијатива ЕБРД-а и послодаваца којом би се студентима омогуќавало управо то - стјецање конкретног искуства кроз праксу у живој твртки, на живим пословима. Гледатељи имају прилику сазнати више у овотједном Информеру.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
  • À l'Affiche

    image
  • Архив Б

    image
  • Нормалан живот (2008)

    image
    Контакт емисија која даје одговоре на многа питања и незнање о особама са инвалидитетом. Сва питања, одговоре и дилеме око различити болести како помоќи обољелима...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.