poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 32

Содржина

Удио сиве економије у укупној - новчане трансакције, размјена услуга, рад на црно који измичу опорезивању - од осамостаљења се креќе око 30 посто и не пада. Додуше, статистика службено рачуна мање, јер дио тако зараѓенога новца кроз ПДВ заври у прорачуну. Разлог за бијег у сиву зову? Превисоки порезни и непорезни намети, бирокрација и пренормираност те сталне промјене закона. Но борба против сиве економије не води се у инспекторатима. Она се води у Влади која зна створити сигуран оквир за пословање. Информер истражује - зна ли доиста?
Финци итекако добро знају која је то чаробна ријеч која отвара врата конкурентности земље - иновације! Иако се свака власт пригодно позивала на ту велику ријеч, даље од тога ниједна није кренула. Улагања у истраживање и развој падају умјесто да расту, а без њих нема иновативних производа и услуга, а посљедично ни конкурентности у дигиталном 4.0. свијету. Екипа Информера истражује зашто су иновације на разини сустава, не на разини појединих подузеќа, немогуќа мисија.
Информер доноси нову причу о нелогичним наметима послодавцима. О запосленицима послодавци данас воде три засебне евиденције, меѓу њима и ону о радноме времену, и то уз скраќивање рокова уписивања података и продужење рокова чувања евиденција. Уз то је евидентирање раднога времена проширено на различита подручја и мора се испуњавати на дневној бази. Не раде ли како је прописано, казне за твртке износе и до стотину тисуќа куна.
Отварајуќи твртку веќина подузетника вјеројатно пожали веќ код првих корака - примјерице код покушаја регистрирања назива твртке. Садржи ли назив нечије име, дотична особа чије је име у називу твртке мора дати писану сугласност. Ако подузетник пак размишља о страноме називу, примјерице на латинскоме или језику земље изван ЕУ-а, морат ќе у књижници копирати значење и повезати ријеч с неким од језика из ЕУ-а. Неке приједлоге суд одбија без објашњења, а ријетко коме из прве успије подарити назив новооснованој твртки. Екипа Информера доноси више о овој теми.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.