poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 29

Содржина

Министарство господарства припрема Акцијски план којим би се административни трошкови за подузетнике у првоме валу срезали за милијарду и пол куна. Хоќе ли план проќи нову Владу која се тек окупља, нитко не зна. Но, док не дочекамо да нека власт на терену провјери с каквим се регулаторним балванима подузетници свакодневно сусреќу, Информер на примјеру једног малог подузетника показује колико је сустав скуп, тром и неучинковит.
Недавно истраживање конзултантске куќе ПwЦ показало је да би каснија умировљења старијих радника БДП земаља ОЕЦД-а могла повеќати за готово 3 билијуна долара! Одлична је то вијест не само за БДП него понајприје за мировинске суставе који пуцају под теретом старења популације. И Хрватска продужава радни вијек (поступно се продужава до 67.године живота), но за војску незапослених младих, у земљи која не отвара нова радна мјеста, то и није најбоља вијест. Информер доноси више.
Заједно с граѓевинарством, у кризи је потонуло и тржиште некретнина. Цијене су у кризним годинама падале и до 40 %. Још увијек не расту - у првоме полугодишту ове године просјечна цијена четворнога метра стана 11 је посто мања у односу на исто раздобље лани. Но зато је број проданих станова двоструко веќи. Екипа Информера истражује - наслуќује ли се опоравак?
Информацијска и комуникацијска технологија неповратно мијењају начин пословања. О брзини интернета овисе цијела господарства, а велике су брзине интернета незамисливе без развијенога широкопојасног приступа интернету. Хрватска ни ту не блиста; велик је број подручја која немају широкопојасну мрежу. Овога тједна, Информер истражује колико смо далеко од стратегије Еуропе.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.