poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 28

Содржина

Хрватски мљекари покривају нешто више од половице домаќих потреба за млијеком и млијечним производима. Унаточ мањку и млијека и мљекара, они пропадају, а увоз расте. Лани се дневно затварало и до шест малих господарстава, а тренд ни ове године није заустављен. Иза произвоѓача млијека, примјерице у Француској, стоји држава. Иза наших не стоји нитко, а велики прераѓивачи воде главну ријеч. Информер истражује - јесмо ли близу слома домаќега тржишта млијека?
Још је један сектор био близу слома - граѓевински. Тијеком кризе у том је сектору изгубљено више од 50 тисуќа радних мјеста. Вјетар у леѓа опоравку донекле су добре туристичке сезоне и инвестирања у објекте. Но прави се опоравак ипак неќе догодити без великих инфраструктурних пројеката. Жељезница, цесте и Пељешки мост пројекти су с којима би се могла достиќи преткризна бројка од 135 тисуќа запослених. Меѓутим, пројекти упорно изостају, а вријеме цури. Екипа Информера доноси више.
Док су све политичке странке тијеком кампање о господарству расправљале на разини индустријске мануфактуре, Еуропа јаши на агенди 2020 - на дигиталној агенди 4.0. То подразумијева нужну симбиозу знаности и бизниса у сврху извоза производа и услуга високе технологије. У Еуропи процјењују како ќе дигитализација у идуќих пет година донијети више од стотину милијарди еура додане вриједности. Што је с Хрватском?
Готово је немогуќе обавити купњу без да нам трговци увале властиту трговачку картицу, такозвану лоyалтy цард или картицу вјерности. Радо их узимамо, ако ни због чега другога онда зато што њима скупљамо бодове за неке будуќе попусте. Но јесте ли се запитали зашто то трговци раде? Какве податке о купцима прикупљају? Тко од картица има више користи, купци или трговци? Зашто маркетингаши не посједују ниједну лоyалтy картицу? Гледатељи имају прилику сазнати у овотједном издању емисије Информер!

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Na lepše

    image
  • Littoral

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.