poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 30

Содржина

Колико смо пута као бирачи тражили да власт реформира јавну управу? Колико пута смо на то стварно мислили када смо заокруживали одабир? Није нимало чудно што заступници упорно одбијају сваки приједлог реформе управе, а није да приједлога у Саборници није било. И то оних који предвиѓају увоѓење оцјењивања и мјерења учинака рада. Неучинковита јавна управа критична је точка која дијели успјешне од неуспјешних земаља. Екипа Информера истражује - како натјерати власт да реформира јавну управу?
Од ове емисије екипа Информера проказује и обраѓује све порезне, парафискалне, административно-бирократске и ине бесмислице којима држава тлачи подузетнике. Први примјер је предујам пореза на добит. Не само да подузетник мора платити порез на добит за лањску годину него је дужан платити и предујам за текуќу - у истој календарској години! Приличан удар на ликвидност због чега се пречесто ставља кључ у браву.
Некада су запосленици са завршеном средњом школом обавезно морали полагати стручне испите. Данас имају факултете и свеједно их морају полагати. С неколико трикова више. Примјерице, први излазак на стручни испит плаќа послодавац. Други сам полазник, а треќи? Треќега нема. Тко је пао стручни испит два пута никада се неќе моќи бавити професијом коју је дипломирао. Ради се о великој препреци запошљавању, а Информер доноси више о овој теми.
Креативни сте, имате производ или услугу која налази мјесто на тржишту, а остварујете и добит. Меѓутим, није довољно само осванути на тржишту. Знатно је теже очувати позицију и расти. А то је данас готово немогуќе без брендирања. Што год купујемо брендирано је, препознатљиво и има за нас неко друкчије значење од конкуренције. Брандови се изнимно труде креирати искуства 'по мјери' за свакога потрошача, јер су потрошачи они у чијим је рукама креирање садржаја. Информер одговара на питање како брендирати производ или услугу и када посегнути за тиме.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.