poster

Информер: магазинска емисија

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 8 - магазинска емисија

Содржина

Информер истражује - је ли држава једнима мајка, другима маќеха? У поступку предстечајних нагодби чини се да је управо тако. Док је дужницима у томе поступку порезни дуг опроштен или реструктуриран, на исти тај дуг који твртке вјеровници никада неќе наплатити држави су морали платити – ПДВ. Из Министарства финанција упуќују на Порезну управу. У Порезној се не желе огласити, а стручњаци вјеровницима савјетују – уставну тужбу!
Банкари и економисти сложни су у тврдњи да кредити сами по себи не могу покренути економију те да измеѓу кредита и раста господарства не постоји јака веза. С друге стране, Хрватска је банкоцентрична и кредитно овисна што итекако утјече на брзину покретања инвестиција, јер ќе капитал за те инвестиције твртке најприје потражити – у банкама! Сваки други облик финанцирања у Хрватској није заживио јер се подузетници не желе одреќи власништва и контроле над твртком. Екипа Информера доноси више о овој теми.
Хрватска би се требала фокусирати на обновљиве изворе енергије, не само због обеќања Унији да ќемо до 2020. године удјел енергије из обновљивих извора подиќи на 20 посто, веќ јер за њих у свим сегментима – вода, сунце, вјетар, биомаса – у производњи можемо запослити домаќе твртке. Усто, процјењује се како се у тим индустријама изравно и неизравно годишње може отворити око десет тисуќа нових радних мјеста.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Objectif Monde L'hebdo

    image
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.