poster

Информер: магазинска емисија

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 9 - магазинска емисија

Содржина

Држава опет пушта пробне балоне - 54 подузеќа с листе за приватизацију кратко су била намијењена продаји. Након што се јавност дигла на ноге, Влада поручује: „Само тражимо процјену стања и могуќности. Информер доноси разлоге зашто се држава неќе одреќи ниједне златне коке!
Екипа Информера доноси и причу о порезном терору у Хрватској. Нова је власт подузетницима обеќала како ќе им бити партнери, а не инквизитори. Меѓутим, пракса показује да се ствари ни најмање нису промијениле. Чим подузетник затражи поврат пореза, порезници стижу на врата. Казне су драконске, а неједнакости у примјени закона веќ легендарне.
Убрзање одласка у мировину с навршених 67 умјесто 65 година има итекакве разлоге у стању мировинскога сустава. Половица се новца за мировине прикупи доприносима, а друга половица плаќа се изравно из прорачуна. Но идеја да ќе помицање добне границе ријешити темељни проблем нема економску подлогу. У вријеме распада бивше државе, однос запослених и умировљеника износио је 3 према 1, а данас је готово изједначен. Без отварања нових радних мјеста и раста стопе запослености мировински сустав пуца. Гледатељи имају прилику дознати више у Информеру.
Разочаран узорцима кризе, свијет се све чешќе окреќе хуманијим облицима рада и пословања. Друштвено је подузетништво ухватило ситни коријен и у Хрватској. Информер истражује је ли могуќа шира платформа таквог облика бизниса или је он резервиран само за малене нише и малобројне ентузијасте какве су и раднице Каменског.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • vox nachrichten

    image
  • À l'Affiche

    image
  • Fashion

    image
    All the best of the Parisian catwalks and a look behind the scenes at the big names in Haute Couture.
  • Архив Б

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.