сезона: 9

епизода: 6

Содржина

Спортске игре младих започеле су 1996. године у Сплиту са жељом да се свим основцима и средњошколцима омогуќи судјеловање у организираним спортским натјецањима и другим бесплатним активностима тијеком љета. Идеја је расла и натјецање је постало највеќи аматерски спортски догаѓај у овом дијелу Еуропе.
Организиране су под покровитељством Меѓународног олимпијског одбора и Свјетске ногометне федерације те почасним покровитељством предсједника РХ, предсједника Хрватског сабора и предсједника Владе РХ. Потпору Играма дају еминентна имена из спортског, политичког и господарског живота (амбасадори Игара): Сир Даве Рицхардс, предсједник Премиер Лиге почасни је предсједник Спортских игара младих, док су улоге почасних допредсједника повјерене Горану Иванишевиќу и Славену Билиќу. Дјеци и младима у свим жупанијама широм Хрватске пружа се могуќност бесплатног судјеловања на натјецањима, а најуспјешнијим појединцима и екипама осигурано је бесплатно мало љетовање са судјеловањем у завршници у Сплиту. Изванредна идеја о спорту и забави почела се ширити и на сусједне земаље. Програм манифестације дугорочно је везан уз промотивно-едукативну акцију "Живимо живот без дроге јер дрога одузима живот".
Спортске игре младих промичу начин живота чији су темељи разумијевање, пријатељство, солидарност и фаир-плаy, алтернативу свим могуќим негативним чимбеницима данашњице који се на изразит начин рефлектирају на популацију дјеце и младежи.
Из године у годину одазив дјеце је све веќи, а квалитета организације је досегла највишу разину. Дјеца и млади од седам до осамнаест година позвана су бити дијелом Спортских игара младих, најљепшом спортском причом у Хрватској и шире.

Слики

Спортске игре младихСпортске игре младихСпортске игре младих

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • SK Special

    image
    Уживајте у забавним, спортским минутама емисије "СК Специал" и сазнајте које су све новости из свијета спорта!
  • Свјежи у дан - тјеловјежбе

    image
    Лагани фитнесс-програм. Вјежбе су сасвим једноставне и прикладне за свакога који то жели неовисно о годинама! Физиотерапеут-тка показује практицне вјежбе за...
  • На данашњи дан

    image
    Сазнајте који су се то догаѓаји одиграли на данашњи датум, те који се то празници на данашњи дан обиљежавају.
  • Sportlight

    image
    Нови серијал са Игором Микљом. Разговори са познатим личностима из света спорта, мало о спорту, мало о свему осталом...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.