сезона: 9

епизода: 7

Содржина

Спортске игре младих започеле су 1996. године у Сплиту са жељом да се свим основцима и средњошколцима омогуќи судјеловање у организираним спортским натјецањима и другим бесплатним активностима тијеком љета. Идеја је расла и натјецање је постало највеќи аматерски спортски догаѓај у овом дијелу Еуропе.
Организиране су под покровитељством Меѓународног олимпијског одбора и Свјетске ногометне федерације те почасним покровитељством предсједника РХ, предсједника Хрватског сабора и предсједника Владе РХ. Потпору Играма дају еминентна имена из спортског, политичког и господарског живота (амбасадори Игара): Сир Даве Рицхардс, предсједник Премиер Лиге почасни је предсједник Спортских игара младих, док су улоге почасних допредсједника повјерене Горану Иванишевиќу и Славену Билиќу. Дјеци и младима у свим жупанијама широм Хрватске пружа се могуќност бесплатног судјеловања на натјецањима, а најуспјешнијим појединцима и екипама осигурано је бесплатно мало љетовање са судјеловањем у завршници у Сплиту. Изванредна идеја о спорту и забави почела се ширити и на сусједне земаље. Програм манифестације дугорочно је везан уз промотивно-едукативну акцију "Живимо живот без дроге јер дрога одузима живот".
Спортске игре младих промичу начин живота чији су темељи разумијевање, пријатељство, солидарност и фаир-плаy, алтернативу свим могуќим негативним чимбеницима данашњице који се на изразит начин рефлектирају на популацију дјеце и младежи.
Из године у годину одазив дјеце је све веќи, а квалитета организације је досегла највишу разину. Дјеца и млади од седам до осамнаест година позвана су бити дијелом Спортских игара младих, најљепшом спортском причом у Хрватској и шире.

Слики

Спортске игре младихСпортске игре младих

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Спорт

    image
    Ви носиме преглед на најважните спортски настани и новости од земјата и светот во вашиот дом. Дознајте ги првите резултати од големите натпреварувања!
  • UEFA Europa League

    image
    УЕФА Лига Европа (скратено како УЛЕ), претходно познато како Куп на УЕФА, е годишно фудбалско клупско натпреварување организирано од УЕФА. Денес УЕФА Лига Европа,...
  • Paragliding World Cup

    image
  • Nitro World Games: All Access

    image
    Created by Nitro Circus and action sports icon Travis Pastrana, Nitro World Games pushes the limits of action sports competition. Featuring new big air formats...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.