Содржина

Зашто су сви хрватски јазз-глазбеници на овај или онај начин дужни Бошку Петровиќу? И како је то својим обрадама његових складби с врло модерним ауторским печатом објаснио млади Шимун Матишиќ? Доиста, Бошко Петровиќ био је и његов учитељ. Шимун је као дјечак почео похаѓати Бошкове семинаре у Грожњану, снимили су заједно с другим ученицима албум, а наступао је и у познатом Б. П. цлубу у Загребу. Након Бошкове смрти Шимун се наставио бавити глазбом и почео се истодобно развијати и на подручјима класичне, озбиљне глазбе.
За Трибуте то Б. П., свој четврти албум, Шимун је окупио сјајну екипу: Матија Дедиќ на клавиру, Круно Левачиќ на бубњевима, Давор Крижиќ на труби и Звонимир Шестак на контрабасу. Нимало случајно, с етикетом Цроатиа Рецордс договорено је да се албум објави у години кад се обиљежава десет година од смрти Бошка Петровиќа.
На албуму Шимун Матишиќ одаје почаст својем великом учитељу. Поштујуќи традицију, Бошкове предлошке, Шимун храбро аранжира, са сјајним ансамблом који је окупио и наставља својим путем.
Сурадници: Давор Хрвој, Саша Драцх
Фацебоок/СвијетЈазза

Слики

Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.Свијет јазза: Трибуте то Б.П.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фу Фајтерс: Звучни автопати (2014)

    image
    Во оваа нова серија Фу Фајтерс ја прославуваат својата 20-годишнина, документирајќи ја низ осум градови во кои е направена продукцијата на нивниот последен...
  • Ритам Балкана (2014)

    image
    Серија Ритам Балкана кроз десет полусатних епизода истражује музичка блага регије - од традиционалних форми до сувремених жанрова и музичких стилова. Открива до...
  • МТВ анплагд (1989)

    image
    Конзертреихе, беи дер намхафте Поп- унд Роцкбандс соwие Еинзелкüнстлер еин Конзерт им интимен Рахмен гебен, д.х. мит нур еинер клеинен Анзахл ан Публикумсгäстен,...
  • Најубавите предели во светот (2021)

    image
    Documentary series exploring some of Britain's most beautiful and most iconic landscapes and meeting local people. Narrated by Robert Lindsay.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.