poster

Умијеќе старих заната: Метали

Art of Craft


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
Оценка на корисникот: 7/10

сезона: 1

епизода: 1 - Metals

Содржина

Мајстори заната располажу великом вјештином и богатим искуством и истодобно су визионари. Њихова страст и непоколебљива преданост занату којим се баве унијеле су промјене у лијепе традиције те су их подигле на разину непроцјењиве умјетности.
Документарна серија представља највјештије мајсторе данашњице, као и њихов труд те устрајање да на иновативан начин очувају наслијеѓе.
Од задњих ткаља које на удаљеном шкотском отоку израѓују познату тканину Харрис Тwеед па све до израѓивача папира Xуан у Кини, ова занимљива петодијелна серија истражује аутентичност и страст модерних мајстора заната који су свој живот посветили усавршавању своје дјелатности.
Сваки је од наставака посвеќен одреѓеном медију: папиру, ткању, ковини, керамици те глазбалима. Упознат ќемо највеќе мајсторе заната из свих крајева свијета те ќемо сазнати више о окружењу у којем је њихов занат настао. Док нам буду објашњавали све о занату којим се баве, открит ќемо више и о њихову искуству те ќемо стеќи посве нови увид у преданост и живот ових великих мајстора.
Упознајемо мајсторе ковине - мушкарце и жене који својим рукама обликују један од најтврѓих материјала на свијету не би ли га преточили у умјетничка дјела по узору на идеале њихове традиције. У Пекингу упознајемо Ли Пеиqинга, мајстора кинеског цлоисоннéа, који је промијенио традиционалне узорке и облике какви су кориштени стотинама година те је у традиционални кинески цлоисоннé увео западњачку естетику. С друге стране свијета, у Финској, Тиина Кивинен бави се древним занатом меззотинтом. Ријеч је о принту израѓеном од гравираних металних плоча које се урезују и полирају на начин да се постигне ефект свјетла и сјене. Тиина се служи стољеќима старом техником како би створила модерна, живописна умјетничка дјела задивљујуќе дубине и тоналитета.

Слики

Умијеќе старих занатаУмијеќе старих занатаУмијеќе старих занатаУмијеќе старих занатаУмијеќе старих занатаУмијеќе старих занатаУмијеќе старих занатаУмијеќе старих занатаУмијеќе старих занатаУмијеќе старих занатаУмијеќе старих заната

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
  • Тиагов Балкан

    image
    Тијаго Фереира је због љубави дошао у Србију из Бразила. Иако та љубав није потрајала, пронашао је две нове - љубав свог новог живота и љубав према Балкану. Овај...
  • Јоркширскиот ветеринар (2015)

    image
    Скелдејлов тим има искрену страст према животињама. Његови клијенти ретко када имају здравствено осигурање, али њему је добробит животиња на првом месту.
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.