poster

Обалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом Портиллом: Треќи дан - Сјевени Цорнwалл

Cornwall & Devon with Michael Portillo (2021)

Документарец | Обединетото Кралство
Режисер: Dave Minchin

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 7.7/10

сезона: 1

епизода: 2 - Day Three - North Cornwall

Содржина

У другој епизоди ходочашќа дуж обале југозападне Енглеске стаза је Мицхаела Портилла довела на стјеновиту обалу сјеверног Цорнwалла у тренутку кад се над Атлантским оцеаном дигнуо олујни вјетар. Пут почиње у Wидемоутх Баyу, великом заљеву дуге пјешчане и стјеновите обале који је од давнина повезивао Келте из двију земаља, Wалеса и Бретање. Ходајуќи без обзира на олују, Мицхаел наставља пут према југу, гдје ќе наќи заклон у древној шуми, а преноќит ќе у жупном двору у којем је 1870. одсјео романописац Тхомас Хардy и овдје написао пјесму посвеќеној овдашњој природној знаменитости, стијени Беенy Цлифф. Мицхаелова данашња пустоловина завршит ќе на мјесту одакле се пружа лијеп поглед на стари град Тинтагел. Стојеќи на врху стијене и вјетру који пуше брзином од 110 км/х Гwенно, кантауторица која пјева на корнволском језику, говори Мицхаелу о томе како је келтска баштина утјецала на њезин свјетоназор и како обликује идентитет становника Цорнwалла тисуќама година.

Улоги
Сцеарист: ,
Продуцент: Charles Bunce, Mark Leslie
времетраење: 45 мин

Слики

Обалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом ПортилломОбалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом ПортилломОбалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом ПортилломОбалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом ПортилломОбалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом ПортилломОбалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом ПортилломОбалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом ПортилломОбалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом ПортилломОбалом Девона и Цорнwалла с Мицхаелом Портиллом

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.