poster

Приступачан програм: Право на сутра: Косовске минијатуре у доба короне (СЗЈ)

Pravo na sutra

Документарец | Србија

Содржина

Након избијања пандемије коронавируса, свакодневни живот у српским срединама на централном Косову улази у колотечину - према правилима која се мењају спорадично и прилагоѓавају препорукама из два центра - Београда и Приштине.
То субјективно може створити осеќај додатне конфузије, може се доживети као изазов и подстицај чак, а опрезни све сматрају додатном заштитом.
Од првог сусрета са ковидом 19, страхује се од урушавања здравствених система широм планете. У средини, попут косовске, која веќ 20 година трпи последице великих друштвених и историјских ломова с краја прошлога века, брига о здрављу становништва посебно је важна, али и крхка. Довољно је погледом обухватити и схватити да је хватање у коштац са вирусом који је непознаница и за оне који раде у далеко бољим условима - велики изазов.
Ипак, одговорни из Клиничко болничког центра Приштина у Грачаници, тврде да је епидемиолошка ситуација на централном Косову под контролом.
Екипа серијала „Право на сутра" бавила се и последицама пандемије на остале сегменте живота на овим подручју - на пољу културе, али и школства.
За разлику од ученика у централној Србији, за ѓаке у косовским школама улазак у учионице је одложен две седмице. Учионице су празне. У здању Основне школе „Миладин Митиќ" у Лапљем селу, затичемо само запослене.
Док битка против короне траје на глобалном нивоу, мештани у неким српским срединама на Косову и даље страхују и за безбедност. Након последњег инцидента у селу Бабин Мост, страх се додатно увукао.

Слики

Приступачан програм: Право на сутра: Косовске минијатуре у доба короне (СЗЈ)Приступачан програм: Право на сутра: Косовске минијатуре у доба короне (СЗЈ)Приступачан програм: Право на сутра: Косовске минијатуре у доба короне (СЗЈ)Приступачан програм: Право на сутра: Косовске минијатуре у доба короне (СЗЈ)Приступачан програм: Право на сутра: Косовске минијатуре у доба короне (СЗЈ)Приступачан програм: Право на сутра: Косовске минијатуре у доба короне (СЗЈ)

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Глад за жад (2015)

    image
    У 'Зеленој грозници' пратимо догодовштине Цлаудије и Роберта Бунцеа, власника трговине жадом Цассиар Моунтаин у Британској Колумбији који се покушавају обогатити...
  • Mein neuer Alter (2010)

    image
  • Хоќу куќи

    image
    Емисија "Хоќу куќи" приказује приче људи.
  • Ловачки клуб

    image
    Документарна емисија о лову.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.