Када кажете Београд, мислите на главни град Србије. Мало ко зна да у свету постоји више градова који носе то име, један у Русији, један у Србији и чак четири у Америци. Где су у Северној Америци градови који носе име српске престонице? Ко их је основао? Да ли тамо данас има Срба? Како живе "амерички Београѓани" и да ли знају одакле потиче име њиховог града? Екипа РТС-а је села у ауто, прешла 10.000 км, прошла кроз 18 држава и 3 временске зоне, у покушају да добије одговоре на та питања. Четири Београда се налазе у четири северне Америчке државе, Белграде Минесота, популација 750 људи, Белграде Монтана, популација око 9000 људи, Белграде Небраска, популација 150 људи, и Белграде Мејн, популација око 2500 људи.

Беше на каналите:

RTS SVET  RTS2  RTS3  RTS1  

Препораки
  • Zoom In (2008)

    image
    Кратка емисија тијеком које ќе гледатељи открити како заиста изгледа снимање највеќих холлywоодских хитова.
  • Ловачки клуб

    image
    Документарна емисија о лову.
  • Путници

    image
    Путујте с нама уз емисију "Путници" на каналу Ал Јазеера Балканс.
  • Тиагов Балкан

    image
    Тијаго Фереира је због љубави дошао у Србију из Бразила. Иако та љубав није потрајала, пронашао је две нове - љубав свог новог живота и љубав према Балкану. Овај...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.