Митови тешко умиру, а повијест 20. стољеќа није изнимка која потврѓује правило. Чак и данас популарна увјерења узимамо као истину, па тако мислимо да се Јапан предао због Хирошиме, да је Марсхаллов план спасио Еуропу, да је Адолф Хитлер био војни гениј, а да је Мао Зедонг био нужно зло за модернизацију Кине. Таква мишљења садржавају нешто истине, но превише су широка да би била точна те протурјече повијесној стварности поричуќи њезину сложеност. Што ако је истина мало друкчија? Истражујуќи велике националне и меѓународне митове, ова архивска документарна збирка враќа се на кључне тренутке 20. стољеќа с новом перспективом како би пружила нове, паметније и суптилније интерпретације неких догаѓаја, откривајуќи елементе који су заборављени или се у успоредби с нечим другим чине безначајнима.

Беше на каналите:

Viasat History  

Препораки
  • Еко перспективе

    image
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Необјашњиво са Вилијамом Шатнером (2019)

    image
    Знанственици су укључени у бескрајну потрагу за разумијевањем големог свемира у којем живи наш планет. Постоје ли галаксије сличне нашој? Могу ли бити способне...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.