По узору на успјешно спајање елемената драме и паранормалног у серији Смаллвилле, нова узбуѓења доноси путовање у мрачни свијет необјашњивог у серији Супернатурал. Праќени крвавим трагедијама на њиховој опасној и наднаравној мисији браќа Сам и Деан Wинцхестер путују из дивљине Цолорада у низине Небраске па све до језера у Wисцонсину, а на својем путовању сусреќу биќа за које многи вјерују да постоје само у народној предаји, празновјерју и ноќним морама.
На дан Свих светих 1983. године, када је Сам Wинцхестер био дојенче, а старији му брат Деан имао четири године, њихова је мајка Марy брутално уморена. Њихов отац Јохн је стигао куќи тек да види грозан призор: његова супруга Марy распорена И прикована за строп крвари по колијевци у којој се налази Сам. Тренутак касније, Марy је планула, а Јохн ју је неуспјешно покушао спасити. Након што је видовњак открио Јохну да је за смрт његове супруге крив демон, он постаје опсједнут жељом да га пронаѓе и освети се за супругино крваво уморство. Упознајуќи се све више са свијетом паранормалног који је, на први поглед непримјетан, окруживао обитељ, Јохн је синове учио како препознати и како се борити с наднаравним те су браќа постали искусни борци против демона и осталих наднаравних створења. Сам Wинцхестер својски се трудио побјеќи од сабласне обитељске повијести. За разлику од свог старијег брата Деана Сам је одбио очев сулуди захтјев да открију зле силе које су узеле живот њиховој мајци. Покушавши се што више удаљити од обитељи, Сам се одселио недуго након матуре кад је отишао на студиј. У његов нови живот ушла је прелијепа дјевојка, а планира и студирати право на свеучилишту Станфорд.
Деан је пошао другим путем. Слиједио је оца и наставио обитељски посао. Ипак, све се мијења и Сам напушта "нормалан" живот након што се једне тмурне јесенске ноќи изненада појави брат Деан с мрачним вијестима - након одласка на једну од својих потрага за демоном који им је убио мајку, отац је нестао. Иако жељан нормалног живота, Сам пристаје на Деанове молбе те браќа креќу у потрагу за оцем. Будуќи да се нису видјели четири године, браќа се морају поновно упознати, но њихове братске размирице остале су исте. Унаточ необичном дјетињству које су заједнички дијелили, браќа имају посве различито поимање свијета. Деан идеализира оца те, иако често глуми неустрашивог дрзника, и даље га прогони мајчина насилна смрт. Сам је био премален да би се сјеќао страшне ноќи у којој му је умрла мајка и никад није прихватио језиви пут којим су му пошли отац и брат. Слиједеќи трагове, браќа се упуќују према Јерицху у Калифорнији гдје проналазе нове трагове. Ипак, на крају првог дијела пута, Сам отклања Деанов позив да наставе с потрагом и борбом против злих натприродних сила, одлучујуќи се за повратак на свеучилиште и животу с дјевојком. Ипак, умјесто повратка у нормалу, повратак на Станфорд пружа много мрачнију слику - у њихову заједничком стану, Сам проналази Јессицу приковану за строп. Након што и она, баш као и његова мајка, нестане у пламеној експлозији, Самова је будуќност зацртана - с братом креќе у осветничку потрагу за демоном који му је убио мајку и дјевојку. Поход који ќе браќи открити, поред тамне стране стварности, и брижно скриване обитељске тајне.

Беше на каналите:

PRO 7  Stinet  RAI 2  HTV1  HTV3  MRT2  MRT1  Kabel 1  RTL DE  Animal Planet  RTL  

Препораки
 • Вампирски дневници (2009)

  image
  Не знате све о вампирима, баш као ни Елена Гилберт, главна јунакиња изврсне Wарнерове серије. Но Елена ќе сазнати и више него што је хтјела када се двојица...
 • Живи Мртовци (2010)

  image
  Заменик шерифа Рик Грајмс се буди из коме и затиче свој свет у рушевинама. Сада мора да предводи групу преживелих како би остали живи.
 • Новајлија (2018)

  image
  Јохн Нолан је најстарији полицајац почетник у Лосанѓелеској полицији. У доби када је веќина његових колега на врхунцу своје каријере, Јохн се из свога лагодног...
 • Злосторнички умови (2005)

  image
  Напната криминалистичка серија за една елитна екипа профилирачи кои анализираат дел од најизопачените мозоци на сериските убијци од целата земја, обидувајќи се да...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.