Једна од највољенијих криминалистичких серија из осамдесетих година, чији су главни лик, његови бркови и помагала задржали иконички статус све до данас, 'Магнум', враќа се на наше мале екране како би нас подсјетио од каквих се то састојака у осамдесетима справљао славни коктел прворазредне телевизијске забаве те нам показао како истинске вриједности никад не застаријевају.
Бивши војни службеник Тхомас Магнум (Том Селлецк) излази из државне службе како би се посветио раду приватног истражитеља на Хавајима. Смјестивши се у гостињску куќу милијунаша Робина Мастерса, Магнум се пристаје одужити тестирањем сигурносног сустава Мастерсова имања, али мора радити под будним оком Јонатхана Хиггинса (Јохн Хиллерман), бившега британског војника, чијим се псима Магнум никако не допада. Но меѓусобно поштовање Магнума и Хиггинса створит ќе итекако плодан темељ заједничког рада, али и сумњу како је управо Хиггинс заправо Мастерс, који се у серији ниједном не појављује.
У различитим се епизодама ослањајуќи на различите жанровске елементе, "Магнум" је у својим пустоловинама спојио комедију, озбиљну драму и напети трилер, али сваки је од њих увијек био обавијен врхунском акцијом. Такоѓер, иако првенствено намијењена забави, што је задатак који је серија лакоќом испуњавала, "Магнум" је и хваљен као једна од првих серија која је препознала проблеме ресоцијализације вијетнамских ветерана. Кроз осам увијек радо гледаних сезона и чак 162 једносатне епизоде, лик Магнума наметнуо се за један од симбола десетљеќа у којем је створен, освојивши срца бројних гледатеља, који су чак натјерали продуценте да одустану од првотно планиранога краја. Наиме, крај седме сезоне требао је уједно значити и крај цијеле серије, али реакција обожаватеља била је толико гласна да су аутори промијенили првобитну одлуку те снимили још 12 епизода осме сезоне.
Улогом Магнума, Том Селлецк остварио је једну од оних улога-симбола, након којих глумац врло тешко може увјерљиво портретирати неки други лик. Наравно, за његову каријеру то се може показати препреком, али гледатељима такво што не би смјело сметати, када из епизоде у епизоду могу уживати у догодовштинама омиљеног јунака, који је к томе још и сјајно глумљен. Селлецков наступ препознали су и бројни жирији, па је глумац тако за ову улогу и освојио награду Еммy. Ништа слабији није ни његов серијски партнер, Јохн Хиллерман који је за свој наступ такоѓер овјенчан цијењеним наградама.

Се прикажува на каналите:

Kabel 1  

Следна епизода:

понеделник
05:25
Magnum
понеделник
06:15
Magnum
понеделник
07:15
Magnum
сабота
06:05
Magnum
сабота
07:00
Magnum
сабота
08:00
Magnum

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.