poster

Снивања и преплитања

Snivanja i preplitanja

Уметност | Србија
Режисер: Andreja Milinović

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

Програмски концепт под насловом “Снивања и преплитања” представља спајање две уметничке дисциплине: ликовне примењене уметности и музичке уметности, писане за клавир. Концепт се заснива на избору 14 репрезентативних ауторских таписерија које су настале и чувају се у “Атељеу 61”, јединственој установи за израду таписерија, не само у нашој држави, него и у региону, односно Европи.
Музичку основу за креирање видео минијатура чини избор композиција из албума Удах/Издах: Мала антологија музике за клавир (1914-2014), ауторке и извоѓача Наде Колунџије. Одабране таписерије и композиције комплементарне су и по периоду настанка (20. и 21. век) али и по својој структури и садржају, и као такве комуницирају са широм уметничком публиком. Свака таписерија се третира као независна уметничка целина од детаља до комплетне уметничке површине.

Препораки
  • Арт зона (2001)

    image
    Серијал месечних емисија АРТ ЗОНА конципиран је као низ монотематских емисија посвеќених појединим личностима (уметници, уметничке групе, критичари, кустоси,...
  • Art tema

    image
    Emision for art lovers. With our guest artists, we discover more about art in Kosovo
  • Сарајево арт

    image
    Сазнајте све о Сарајево Арт.
  • Балетски претстави

    image
    Виртуозност на телото, танц, кој ги пренесува емоциите и пораките на музиката, отелотворени преку телото. Балетски изведби кои навраќаат во ренесансата а со...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.