Драги финтин-пријатељи, драги маштари и сви ви који ќете то тек постатати, само за вас ту је серијал под именом "Финтин - маштаоница и школица". Као што и само име каже, биќе ту много финтинирања. А шта то значи? То значи да ќемо кроз забаву учити и да ќемо се кроз учење забавити.
Кроз ову чудну маштаоницу и школицу водиќе нас Маѓион... То није обичан маѓионичар, не, не... То је маѓионичар приче и маште... Највеќи маштар, који је увек спреман да своје приче подели са гледаоцима. У томе ќе му помагати једна посебна књига, коју је Маѓиону оставио његов деда Приповеда; у књизи је још посебније Футурогледало... Питате се шта је то? Е, то је чаробно огледало, у коме могу да се виде приче из будуќности. Маѓион зна да прочита слике из тог Футурогледала и да нам их преприча. И то ќе радити сваког понедељка, дакле, сваког понедељка ќе нам причати приче. А ко је онда Вила Шумила? Еееее... то је једна посебна шумска вила, највеќи љубитељ природе и највеќи познавалац биљака и животиња. Она иначе живи у једном необичном свету, у Џунглони, али да би с дружила са својим другаром Маѓионом и гледаоцима, она, уз помоќ своје магије долази код Маѓиона сваког радног дана, сем понедељком, у његову крајње необичну куќу. Учиќемо са њима о словима, о здравој исхрани, о бројевима, о геометријским фигурама, учиќемо о занимањима, о знаменитим Србима, о великим изумима, али научиќемо штошта и о лепом понашању, о очувању природе, о рециклажи, доброти, пријатељству, љубави и осеќањима... Кад се боље размисли, учиќемо заједно о свету који нас окружује и у коме живимо.
Вила неќе пропуштати прилику да се нашали са Маѓионом, нестане и појави се кад јој се то свиди, неќе пропуштати прилику да прави разне смицалице, али Маѓион то неќе узимати за зло, јер никада неќе посумњати у њену доброту. Они су један прави фин тим, овај... финтин!

Беше на каналите:

RTS2  

Препораки
  • ЕнТенТиниќи (2021)

    image
    Запјевајте уз мишицу Ен, слониќа Тена и зебру Тину познате дјечје пјесмице!
  • Tanzalarm! (2004)

    image
  • Вриштиќ

    image
  • TickTack Zeitreise mit Lisa & Lena (2021)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.